• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

02.07.2019

23:21

GENIJALNA IDEJA LIDER PSG POTPUNO PROLUPAO, Trifunović: Albanski jezik da bude zvaničan u Srbiji!

Politika

GENIJALNA IDEJA LIDER PSG POTPUNO PROLUPAO, Trifunović: Albanski jezik da bude zvaničan u Srbiji!

Podeli vest

Sergej Trifunović kaže da Kosovo više nije srpsko, a da se sve moglo izbeći odlukom da se albanski jezik proglasi službenim jezikom u Srbiji i da Albanci dobiju svoje škole, sudstvo i sve druge institucije

Lider PSG Sergej Trifunović kaže da, ako bi došao na vlast, ne samo da bi glatko priznao nezavisnost lažne države Kosovo već bi albanski jezik proglasio za zvanični jezik u celoj Srbiji!

Trifunović kategorički tvrdi da Kosovo više nije srpsko, ali da je sve moglo da se predupredi odlukom da srpski i albanski jezik budu ravnopravni u našoj zemlji!? Prema njegovim rečima, to bi 'iznivelisalo' Srbe i Albance, koji bi tada postali ravnopravni u našoj državi i imali bi svoje škole, sudstvo i institucije...

Toga nema nigde na svetu

Koliko Arapa živi u Parizu, pa da li je arapski ravnopravan? Toga nema nigde!
Branko Radun, analitičar

Naknadna pamet

Trifunović kaže da je poslednji momenat za ovakvu odluku bio kada je objavljen plan Martija Ahtisarija, koji je odbijen.

- Poslednji momenat koji je bio jako dobar bio je Ahtisarijev plan. Država u kojoj su dva naroda ravnopravna. Dva jezika, dva pisma. To bi potpuno iznivelisalo i Srbe i Albance. Oni bi imali svoj jezik, koji je zvaničan. Svoje škole, sudstvo, šta god. Institucije. Ma sve! Ali Vojislav Koštunica iz svog salonskog nacionalizma, pošto iz Beograda nije mrdnuo, rekao je: 'Ne'. Rekao je: 'Kosovo je Srbija' i, naravno, izgubio je taj momenat. Sad smo tu gde jesmo i došli smo do toga da Kosovo više nije naše - rekao je Trifunović u emisiji na Jutjubu.

Komentarišući ove navode, analitičar Branko Radun kaže da Trifunovićeva naknadna pamet ne koristi baš ničemu.

Sergejevi 'politički projekti'

* Pozivao na pišanje po grobu predsednika Vučića
* Nazvao Srbiju fašističkom državom
* Vređao žene nazivajući ih kurvama i fuksama

- I da je bilo tako kako Trifunović priča i priželjkuje, ništa ne bi bilo drugačije. Albanci su želeli svoju državu. Velike sile su u tome videle svoj interes i zato imamo ovo što imamo. Inače, u svim sredinama u kojima su Albanci većina ili ih ima u velikom broju albanski jezik jeste ravnopravan sa srpskim. Oni imaju škole na maternjem jeziku i na jugu centralne Srbije. U državnim institucijama se upotrebljava albanski jezik ravnopravno sa srpskim u svim sredinama u kojima su Albanci većina i to nikome ne smeta... Pa koja bi to zemlja proglasila neki jezik za ravnopravan na celoj teritoriji svoje zemlje?! Koliko Arapa živi u Parizu, pa da li je arapski ravnopravan? Toga nema nigde! - podvlači Radun, dodajući da je Srbija po tom pitanju ispred standarda koji važe u EU.

Utopija

Dva jezika, dva pisma. To bi potpuno iznivelisalo i Srbe i Albance. Oni bi imali svoj jezik, koji je zvaničan      Sergej Trifunović

- Cela ova Trifunovićeva priča je pokušaj da se steknu jeftini politički poeni i da se dodvori onoj građanskoj Srbiji koja uglavnom apstinira na izborima - naglašava Radun.

Politička neznalica

Analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da Trifunović očigledno ne poznaje ni Ahtisarijev plan, ni prilike koje su tada bile na terenu.

- Taj plan nikada nije bio u funkciji rešavanja srpskog pitanja na Kosovu, već u funkciji legalizacije otmice Kosova od strane albanskih separatista i njihovih zapadnih mentora. Ako Trifunović to ne shvata, onda pokazuje potpunu političku nepismenost ili zlonamernost prema svom narodu - zaključuje Anđelković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

Koliko li je novca dobio od kosovskih Albanaca da priča takve gluposti?

Nesa

pre 4 godine

Pa bre koja je ovo budaletina. I on bi da vodi drzavu, a nezna da uveze dve politicke cinjenice.

Drago

pre 4 godine

sta ce mu SAD albanski kao zvanican kada priznaje Kosovo?? SAD manje siptara ima od primera madjara,..a albanski da bude zvanican? To znaci samo jedno.... PROVOCIRANJE i PROVOKACIJU! I te provokacije dolaze sa ISTE ADRESE sa koje dolaze i te njihove takse i sve sta izadje os siptarskih, preko ustaskih, dukljanskih(molim vas da ne vredjate CRNOGORCE jer milogorci tj DUKLJANI to nisu) pa sve do ovih nasih uhljupa i prodanih svinja Da mi nesta sirimo oci i usta na izvale od kojih bi se i majmun stidio. Uopste me ne iznenadjuje da sutra kazu da su Srbi okupirali Srbiju a da su nas guster rasa donela iz Svemira

Ljubo

pre 4 godine

Beograd je uvek bio gnezdo otpada i izdajnika za pravoslavnu veru i Srbiju .Bio i ostao .Srbija nikada nece ici napred dok je taj grad prljav da prljaviji ne moze biti .

Marcco

pre 4 godine

Šta meni nije jasno je zašto se klinačkom lupetanju jednog sitnog prevaranta daje značaj?

laki

pre 4 godine

to te je tata naučio. ko si bre đubre buljavo da uvodis jezike., da priznaje nečiju nezavisnost. pa ti nisi nezavistan od droge i alkohola. prvo poradi o toj tvojoj nezavisnosti. i mars u mostar hoćeš i.

Izbori 2024

TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!
Live TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u 13.45 u selu Banjsko Polje kod Bora i još nije pronađena! Posle opsežne potrage u kojoj je učestvovalo na hiljade spasilaca uz pomoć helikoptera i dronova, pretraga terena je obustavljena, a istražuje se i mogućnost otmice. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Nebojša Perović, advokat.

29.03.2024

10:00

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija