• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.07.2019

23:54

PORTPAROL UNMIKA ĆUTI O POTRENICI ZA RADOJIČIĆEM: Komunikacija je poverljiva, pitajte Interpol!

Politika

PORTPAROL UNMIKA ĆUTI O POTRENICI ZA RADOJIČIĆEM: Komunikacija je poverljiva, pitajte Interpol!

Podeli vest

Misija Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK) nije ni potvrdila ni demantovala informaciju da je za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem izdat međunarodni nalog za hapšenje zbog sumnje da je povezan sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Na pitanje Glasa Amerike da li je tačno da je preko UNMIK-a raspisan međunarodni nalog za hapšenje Radoičića, portparolka te misije Sanam Dolatšahi rekla je da je komunikacija između UNMIK-a i prištinskih vlasti u vezi sa pitanjima Interpola, kao i između UNMIK-a i Interpola, poverljiva. 

- Ako imate specificna pitanja u vezi sa nalozima za hapšenje, možete ih uputiti kosovskim vlastima ili Interpolu - navela je ona.

Srpska lista saopštila je ranije danas da je raspisivanje poternice za Radoičićem politički napad i pokušaj zastrašivanja Srba, ali i skretanja pažnje javnosti sa više od 30 saslušanih pripadnika OVK pred Specijalnim sudom zbog zločina nad srpskim i nealbanskim stanovništvom.

Srpska lista navodi da je poternica raspisana bez dokaza, da bi se zastrašili Srbi koji ne pristaju da "mirno gledaju kako albanska čizma gazi nedužan narod, poput Radoičicća".

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić ocenio je ranije danas da je nalog za hapšenje Radoičića deo specijalnog rata kojim Priština nastoji da stvori utisak da Srbi nemaju nikakvu sistemsku zaštitu i da je njihov glas nevažan, jer isključivu moć odlučivanja imaju Albanci i "njihova UČK elita".
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija