• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.07.2019

13:26

LOŠA ODBRANA! Advokat Gajić pokušao da opravda bivšeg načelnika policije pa ga "pokopao"!

Politika

LOŠA ODBRANA! Advokat Gajić pokušao da opravda bivšeg načelnika policije pa ga "pokopao"!

Podeli vest

Advokat i opozicioni političar Vladimir Gajić najaktivniji je ovih dana u pokušaju da nađe smisleno objašnjenje zašto Rodoljub Milović, bivši načelnik kriminalističke policije, nije podneo krivičnu prijavu protiv ministra Zlatibora Lončara, ako je imao saznanja da je povezan sa "zemunskim klanom", kako to Milović danas tvrdi u medijima

Iako se mnogo potrudio, Gajićeva objašnjenja ne idu u prilog samom Miloviću jer svakako nijedno od njih i dalje ne daje odgovor na pitanje zašto je Milović ćutao više od deset godina, ako je zaista imao ta saznanja i zašto nije podneo krivičnu prijavu, koje je u ponedeljak postavio ministar policije Nebojša Stefanović.

Upitan da prokomentariše optužbe koje je Milović nedavno izneo, Stefanović je podsetio da je reč o čoveku koji je duže od decenije bio na rukovodećim mestima u policiji i da su se za to vreme u Srbiji promenile tri različite vlasti, te da je onda logično pitanje ako je imao saznanja zašto ih nije proverio, prikupio dokaze i procesuirao Lončara.

Milovićeve tvrdnje koje su usledile da je prijavu mogao da podnese samo tužilac, ubrzo je demantovao i sadašnji načelnik UKP-a Dejan Kovačević podsećajući da je tužilačka istraga u Srbiju uvedena tek 2013.  i da su do tada policijski službenici sve radnje mogli preduzeti sami, odnosno da im za to nije trebao nalog tužioca.

Gajić je juče pokušao da zablista sa sijaset "ideja" od kojih nijedna nije išla u prilog tvrdnjama samog Milovića, već suprotno i dalje ostavlja istu dilemu – ili Milović danas plasira izmišljotine bez ijednog dokaza ili nije radio svoj posao policajca u vreme kada je bio policajac.

Treba imati na umu da Milović kaže da je za Lončareve veze sa "zemunskim klanom" znao još od 2004., ali i da je tada bio inspektor zadužen za istragu upravo ovog klana, zatim načelnik beogradske kriminalističke policije i potom od 2007. sve do juna 2014. načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije.   

"Šef UKP Dejan Kovačević prigovara Miloviću zašto nije ništa preduzimao. Pre svega od 2011. po novom ZKP, tužilac je lider istrage. Drugo, za one radnje za koje se sumnjiči Lončar, samo je Specijalni tužilac nadležan. Pa sad ti vidi ko nije postupao...“, napisao je Gajić na Tviteru.

Čak i da je tako opet proizilazi opet da Milović nije proverio svoja saznanja od 2004. do 2011.  kao u tom periodu vodeći policajac Srbije i da mu za to nije trebao tužilac.

Zatim novi Zakon o krivičnom postupku jeste usvojen 2011., ali i brucoši na Pravnom fakultetu znaju da to ne znači i da je počela njegova primena.

"Šef UKP ne zna kada je stupio na snagu novi ZKP...od 15 januara 2012. se primenjuje u specijalnom sudu...", piše Gajić.

Gajić očigledno u nastavku malo sam sebi skače u usta, a i manipuliše na temu izjave Kovačevića. Tužilačka istraga jeste primenjivana za organizovani kriminal i ratne zločine od 2012., ali je sa punom primenom za sva krivična dela i u svim tužilaštvima i sudovima u Srbiji počela od oktobra 2013.

I to opet nije odgovor na pitanje zašto Milović nije proverio svoja saznanja od 2004. do 2012. kao u tom periodu vodeći policajac Srbije, a za šta mu do tad  nije trebao tužilac.

"Do septembra 2009. članstvo u org.kriminalnoj grupi nije bilo krivično delo, pa Milović po tom pitanju nije mogao da goni potonjeg ministra zbog sumnje da je član zemunskog klana", još je jedan Gajićev pokušaj argumenta.

O besmislu istog najbolje govore procesuiranja pred sudom i tog istog "zemunskog klana" i saradnika, kao i svih organizovanih kriminalnih grupa, a pitanje – što to Milović onda nije uradio od 2009. i dalje ostaje.

Dakle ili nije radio svoj posao proverio saznanja i prikupio dokaze za celih 11 godina službe iako je mogao ili sada sa praznim pričanijima samo želi medijsku pažnju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija