• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.07.2019

23:53

PRLJAVA IGRA: Engel ohrabrio Albance za novi udar na Srbe

Politika

PRLJAVA IGRA: Engel ohrabrio Albance za novi udar na Srbe

Podeli vest

Eliot Engel, američki kongresmen i jedan od najeksrtremnih albanskih lobista, svojim je izjavama tokom posete Beogradu i Kosovu ohrabrio je Albance na Kosovu za novi udar na Srbe, ocenjuje Politika

Samo petnaestak dana ranije, i drugi američki zvaničnik, pomoćnik državnog sekretara Metju Palmer, takođe je pozvao Beograd i Prištinu da se vrate za pregovarački sto, ali sa potpuno druge pozicije, navodi beogradski dnevnik.

Već dugo i Brisel bezuspešno "ohrabruje" Prištinu da ukine takse, za razliku od predsedavajuceg Odbora za spoljne poslove u američkom Kongresu Engela, koji je, čini se, svojim izjavama uspeo da ohrabri Albance da posegnu za još tvrđim merama protiv Srba, piše Politika.

List, između ostalog, podseća da je tokom posete Beogradu u intervjuu za Radio slobodna Evropa Engel podstakao Beograd i Prištinu da nastave dijalog, ali uz opasku da je "važno da Vlada Srbije prepozna i razume da postoji nezavisna država Kosovo i da će ta država ostati nezavisna".
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dimce

pre 4 godine

Nezavisna drzava kosovo postoji samo u supljim glavama Siptara i njihovih dupeuvlakaca.

Bane

pre 4 godine

Dokle ćeš, Vučiću, da dovlačiš taj ološ u Srbiju?

SS

pre 4 godine

Kako smo naivni.Što nas niko pa ni Rusi ovako ne ohrabre.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija