• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.07.2019

23:58

(VIDEO) POSLANIK DS BOROVIĆ OTKRIVA  KAKO JE ĐILAS UNIŠTIO STRANKU! Zato demokrate hoće da ga isključe iz partije!

Politika

(VIDEO) POSLANIK DS BOROVIĆ OTKRIVA KAKO JE ĐILAS UNIŠTIO STRANKU! Zato demokrate hoće da ga isključe iz partije!

Podeli vest

Poslanik Demokratske stranke u Skupštini vojvodine Nenad Borovic, kojeg demokrate hoće da isključe iz stranke govori o tome kako je Dragan Đilas zaradio novac na račun DS

- Da Vam kažem ovo, ja sam kao član glavnog odbora kada se donosila odluka na Glavnom odboru jedan od jedanaest ili dvanaest, bio protiv i čak sam rekao zašto sam protiv. Ne mogu da budem za nešto u čemu će glavnu reč da vodi Dragan Đilas ili da se sledi politika Boška Obradovića. Kažem, pogotovu kada je u pitanju Dragan Đilas, jer je to čovek za vreme čijeg predsedavanja, za vreme čijeg mandata na čelu DS, smo dospeli u takvu finansijsku dubiozu iz koje već šest i po godina ne možemo da izađemo - rekao je Borović.

Evo šta je još rekao poslanik Borović o Đilasovim malverzacijama u emisji "Politbiro" na RTV.

Čekajte za to ste optužili Bojana Pajtića svojevremeno, a ne Dragana Đilasa, ako se ne varam?

- Svojevremeno je bilo izdato jedno takvo saopštenje, s tim što je najveći broj štetnih ugovora po DS potpisivan kada je Dragan Đilas predvodio DS - istakao je Borović.

- Samo jednim potezom pera, kada je potpisano kod notara, javnog beležnika, sačinjen je ugovor između Razvojne banke Vojvodine u stečaju i Dragana Đilasa po kome se otkupljuju potraživanja Razvojne banke prema DS u visini od 49 miliona koliko je stranka dugovala Razvojnoj banci u dinarima, a istog dana gospodin Điulas i tadašnji predsednik DS Bojan Pajtić potpisuju novi ugovor po kome se DS-u ponovo knjiži taj ugovor od 49 miliona, a gospodin Đilas ga otkupio za 38 miliona. Znači jednom transakcijom zaradi se 11 miliona dinara - izričit je Borović.

Kritikovali ste i nedavno ste gospodina Lutovca optužili da je izdao principe DS?

- Naravno, mislim da je upravo to izdaja principa DS.

To je samo kulminacija i bojkot i naravno mere koje će povući DS, to je kap koja je prelila čašu?

- To je neposredni povod, a inače ono što sam ja zastupao kao član radnog tela koje se inače bavilo ispitivanjem svih loših ugovora i načina trošenja sredstava DS od 2017. godine kada smo taj izveštaj završili insistirao sam na tome da svi oni koji su uključeni u taj način pljačkanja sredstava DS budu na neki način sankcionisani.

- Dakle ako je to samo za stranačke sankcije, ali mislim da je tu bilo mnogo više elemenata. Međutim, vi kada ukažete na to, vi ste neko ko krši stranačku disciplinu, vi ste neko ko šteti ugledu stranke, a oni koji su nas upropastili što finansijski, što politički, oni su ugledni članovi, poželjni koalicioni partneri, a Borović da bude isključen. Nema problema, neka budem isključen, ali ono što je tačno, to stoji u tom izveštaju i ja sam spreman kad god bude trebalo da branim taj stav - izričit je Borović.

- Insistirao sam da se o tome govori na glavnom odboru kao najvišem stranačkom telu. Nikada nije bilo razumevanja. Mislio sam da će dolaskom novog rukovodstva nešto da se promeni. Zbog toga nisam ni hteo da izlazim u javnost sa tim. Smatrao sam da to treba da rešimo prvo kod svoje kuće.

Jesam, jer sam mislio da ćemo upravo izborom novog rukovodstva, pre svega kada su u pitanju finansije dovesti sve na čistac i da ćemo najzad sve one koji su bili uključeni u takva nepočinstva prema DS sankcionisati. Međutim, od svega toga nije bilo ništa i naravno da sada kada stavite i ovaj deo da ne prisustvujem sednicama, nekome je samo dobro došlo da se reši nekoga ko je insistirao na tome da svi oni koji su uprljali ruke za to i odgovaraju - zaključio je Borović.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija