• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

08.07.2019

19:24

ĐILAS POD ISTRAGOM ZBOG PLJAČKE RTS! Evo zašto se tajkun vratio u politiku i pokušava opet da OTME VLAST!

Politika

ĐILAS POD ISTRAGOM ZBOG PLJAČKE RTS! Evo zašto se tajkun vratio u politiku i pokušava opet da OTME VLAST!

Podeli vest

Tužilaštvo sumnja da su Dragan Đilas, njegovi saradnici i rukovodstvo RTS oštetili Javni servis za desetine miliona evra! Sumnjamo u ozbiljnu korupciju, trgovalo se oglasnim sekundama na štetu RTS, rekao ministar policije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je juče da se protiv lidera Saveza za Srbiju, tajkuna Dragana Đilasa već duže vreme vodi istraga zbog sumnje da je umešan u veliku pljačku Radio-televizije Srbije!

Stefanović je objasnio da tužilaštvo i policija osnovano sumnjaju da su Đilas, njegovi saradnici i rukovodstvo RTS oštetili Javni servis za desetine miliona evra! Kako se sumnja, svi oni su učestvovali u nelegalnoj kupovini, odnosno prodaji reklamnih sekundi - u pitanju je milionska korupcija kojom je tajkunu Đilasu omogućeno da zgrne bogatstvo na štetu Javnog servisa.

Javni servis se izolovao

Prema Stefanovićevim rečima, ako se ove osnovane sumnje ispostave kao tačne i ako se optužbe potkrepe dokazima, nadležni državni organi postupiće strogo u skladu sa zakonom.

- Postoji osnovana sumnja da su Đilas i njegovi zaposleni, i to neki od najviše rangiranih u njegovoj kompaniji (Dajrekt medija, prim. ur.), zajedno sa delom rukovodstva RTS učestvovali u ozbiljnoj korupciji u vezi sa kupovinom i prodajom reklamnih sekundi različitih televizijskih emisija pod uslovima koji nisu predviđeni zakonom. Sačekaćemo da se istraga završi. Ako se sumnje pokažu kao tačne, to će biti velika korupcionaška afera, koja će pokazati kako se ispumpavao novac građana Srbije, i za to će neko morati da odgovara - rekao je Stefanović i podsetio da su istraživački novinari ranije utvrdili da su firme Dragana Đilasa u Češkoj, pre njegovog ulaska u politiku, ostvarile dobit od 74.000 evra.

ĐILAS HTEO DA BUDE "BAJA", A ISPAO TEŠKI PAĆENIK! Bronzanim košarkašicama odneo falš krune, misli valjda da je i dalje predsednik KSS!

- On je, dakle, posle 2000. godine, a da nije potrošio ni dinara, mogao u Srbiju da donese najviše tih 74.000 evra. A sada sam prijavljuje ličnu imovinu od 25 miliona evra!?! Ne znam kako će nam objasniti kako je došao do tolikog imetka - naveo je Stefanović.

Da objasni kako je od 74.000
stigao do 25.000.000 evra!

Foto: Tanjug

Nebojša Stefanović je podsetio da su istraživački novinari utvrdili da su firme Dragana Đilasa u Češkoj ostvarile dobit od 74.000 evra za sve godine poslovanja.
- Da nije potrošio ni dinara, mogao je u Srbiju da donese 74.000 evra za sve godine poslovanja, a Đilas danas priznaje imovinu u vrednosti od 25 miliona evra. Ne znam kako će nam objasniti kako je došao do imovine od 25 miliona evra, koju lično priznaje. Ono što mi ne možemo znati je to da li ima nekog prikrivenog vlasništva, da li ima nekog novca koje se ne vodi na njegovo ime.... Ali kako to da se od 74.000 evra došlo do 25 miliona, i to u vreme vlasti njegove stranke, tokom koje je bio na mnogim funkcijama - zapitao se Stefanović.

I dok Dragan Đilas juče nije odgovarao na naše poruke, na Javnom servisu su gotovo ignorisali ovu vest. Upravo na to upozorava medijski stručnjak Saša Borojević.

- Lično mi je najzanimljivija reakcija RTS povodom ove teme. Oni na svom portalu imaju naslov: 'Međusobne optužbe Đilasa i SNS'! RTS se ponaša kao posmatrač, a ne kao osumnjičeni akter. Oni treba hitno da otvore arhive i tajne ugovore kako bi se saznalo ko je i kako koristio novac svih građana - apeluje Borojević.

Politikolog Jelena Vukoičić kaže da svako treba da snosi odgovornost za svoje postupke.

- U uređenoj i pravnoj državi nijedan pojedinac, bez obzira na materijalno bogatstvo i političku moć, ne bi smeo da bude zaštićen od zakona. Institucije su tu da omoguće vladavinu prava i jednak tretman za sve građane, pa tako i za političare, vlasnike krupnog kapitala i druge. Jedino na taj način građani mogu da imaju poverenja u državu čiji je posao da sprovede zakone - objašnjava Vukoičićeva.

Žuta banda

Sa njima se slaže i lider Zavetnika Stefan Stamenkovski, koji smatra da nije nimalo čudno da je Đilas učestvovao u različitim malverzacijama.

- Đilas je, kao i predstavnici većine stranaka Saveza za Srbiju, bio deo žutog režima koji je od 2000. do 2012. godine u potpunosti opljačkao i razorio srpsku ekonomiju i privredu, urušio strateške resurse, najvažnije državne firme i dobar deo industrije prodao strancima u bescenje. Ima mnogo toga što bi nadležni organi mogli da pronađu u nezakonitom delovanju čelnika današnje opozicije. Ne treba se vezivati samo za Đilasa i njegove kombinacije sa minutima na RTS, već istraga treba da bude sveobuhvatnija - zaključuje Stamenkovski.
 

Ponovo prikazali Srbiju bez Kosova!?

Foto: printskrin

RTS je u subotu uveče u 'Dnevniku 2' ponovo emitovao mapu na kojoj je Srbija prikazana bez Kosova. Pre samo nekoliko dana slično se dogodilo i tokom prenosa Evropskog prvenstva u košarci za žene.
Odranije je poznat i primer iz Jutarnjeg programa RTS, kada je blurovana majica na kojoj je pisalo 'Nema predaje - Kosovo je Srbija'. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mihajlo

pre 4 godine

Gde sve nije uzeo pare Đilas, uopšte se ništa u gradu se nije radilo bez da se on ne ugradi sa zaradom.

SS

pre 4 godine

Hoćete li ga više napokon istražiti i završiti tu mučnu priču ,pa da idemo dalje.

Radnik rts

pre 4 godine

Samo mi u rts znamo koliko smo mi i narod odistinski opljackani.Pored njega i prodaje ukupne minutaze rts njegovoj firmi po dampin cenama ,tu je i kupovina raznih emisija od privatnih produkcija po enormnim cemama.Ucestvova li su u tome direktori tehnike ,produkcije ,Tijanic,direktor marketinga....Koliko su samo Tijanic i Rados Bajic prodavali selo gori rts-u...? To se idanas radi ali malo perfidnije i da ste pametni kao sto niste isterali bi ste sva ova zuta g..... Iz nase kuce.Ne znam kad ce se to desiti ali i danas pljackaju a ko to se da utvrditi ali morate poslati ljude od poverenja da procesljaju sve ugovor .Oni koji su bili zadnji put pola su gurnuli u fioku.Ovoj kuci treba domacin iz kuce ?

Skandinavac

pre 4 godine

Konfiskovati mu sve sto ima i pustiti ga jedno petnaest godina da luta po svetu. Jer on zajedno sa Tadicem je to uradio Bogoljubu Karicu pa da vidi kako je bilo Karic familiji

bubasvaba

pre 4 godine

Pa ljudi kad za vreme vladavinom ove LOPUZE je cak i parking servis bio u ogromnom gubitku ?????? ,nacrtali dve linije i vrsili naplatu i bili OGROMNI GUBITASI????? GDE SU PARE PITAM SE JA ???.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija