• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

08.07.2019

21:26

(FOTO) BRNABIĆ doputovala u Sarajevo, doček u Predsedništvu BiH

Politika

(FOTO) BRNABIĆ doputovala u Sarajevo, doček u Predsedništvu BiH

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić doputovala je večeras u Sarajevo, gde će učestvovati na Samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSuJIE)

Predsednicu srpske vlade u zgradi Predsedništva BiH dočekali su predsedavajući Milorad Dodik, i član Predsedništva Šefik Džaferović.

Premijerka Srbije prisustvovala je večeri koju članovi Predsedništva BiH priređuju za učesnike Samita PSuJIE.

Foto: Informer

Večeri u zgradi Predsedništva prisustvovali su, između ostalih, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, predsednik Slovenije Borut Pahor i bugarski premijer Bojko Borisov.

Foto: Informer

Brnabić će sutra na Jahorini učestvovati na plenarnoj sednici PSuJIE i sa šefovima delegacija razgovarati o aktuelnoj situaciji u procesima EU integracija, nastavku rada na povezivanju u okviru PSuJIE regiona i šire, kao i o preduslovima za održivi razvoj regiona.

Foto: Informer

Takođe, premijerka Srbije će imati i bilateralne susrete sa predstavnicima država ovog dela Evrope.

Foto: Informer

Prema pisanju medija, u BiH zbog Samita stižu i predsednici Turske, Severne Makedonije, Slovenije i Crne Gore, kao i premijer Bugarske.

Foto: Informer

Svoje predstavnike imaće i Hrvatska, Moldavija, Rumunija i Grčka, ali na Samitu uopšte neće biti zastupljene privremene vlasti u Prištini.

Foto: Informer

Iz Tirane je, nakon odluke Prištine da ne učestvuje na Samitu, najavljeno da u Sarajevo neće otputovati ni predstavnici Albanije, ali je predsednik te države Iljir Meta najavio dolazak u glavni grad BiH.

Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSuJIE) pokrenut je 1996. godine sa ciljem da se Jugoistočna Evropa transformiše u region stabilnosti, bezbednosti i saradnje u skladu sa evropskim integracionim tokovima, kroz unapređenje međusobnog dijaloga i saradnje na svim nivoima i u svim oblastima od zajedničkog interesa. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija