• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpskaliga.rs

10.07.2019

08:14

ĐURĐEV: Došlo je vreme kada od najboljih prave najgore

Politika

ĐURĐEV: Došlo je vreme kada od najboljih prave najgore

Podeli vest

U našem narodu se kaže da će tvoj rad priznati tek kada ga svet prizna. Čini se da to pravilo ne važi za opoziciju u Srbiji. Iako je najčešće reč o ljudima koji nisu ostvareni ni na profesionalnom ni na političkom planu, kao što su Obradović i Đilas, vrlo često su skloni tome da bez ikakvog osnova sude o radu drugih, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev

 

- Poslednja žrtva takvih osuda je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Osude su, zapravo, prerasle u krivičnu prijavu koju je Savez za Srbiju podneo protiv njega, navodno zbog falsifikovanja fakultetske diplome - kaže Đurđev i dodaje:

- Iako su nadležne državne i naučne komisije odavno utvrdile validnost svih diploma ministra Stefanovića, to ne sprečava one koji su jedva završili svoje osnovne studije da ocene tih komisija osporavaju. Suštinski, iza svega toga se krije napad na ono što je ministarstvo unutrašnjih poslova učinilo prethodnih godina pod Stefanovićevim rukovodstvom. Zanemarimo domaće parametre koji govore u prilog borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i osvrnimo se na to šta o radu našeg MUP-a misle najznačajnije države Evrope i sveta. Kao i Interpol u koji pre svega međunarodnim ugledom i profesionalnim autoritetom ministra Stefanovića, lažna država Kosovo nije primljena i neće nikada ni biti.

Pre nekoliko dana, ističe lider Srpske lige, ministar Stefanović je razgovarao sa italijanskim kolegom Mateom Salvinijem, koji je najavio da će posetiti Srbiju u skorije vreme. Salvini je prihvatio predloge Stefanovića za produbljivanje saradnje dvaju policija i pohvalio dosadašnji rad srpskih policajaca, posebno u kontekstu migrantske krize.

- Napomenuo bih da je Salvini najpopularniji političar u Italiji i čovek koji ne posvećuje svoje vreme bilo kome. U maju ove godine ministar Stefanović je bio u višednevnoj poseti Vašingtonu, gde se sastao sa sa direktorom DEA Utamom Dilonom, kao i sa direktorom čuvenog Federalnog istražnog biroa Kristoferom Vrejom. Tada su oba američka zvaničnika pohvalila rad srpske policije u proteklom periodu i najavili čvršću saradnju u borbi protiv različitih oblika kriminala. Prošle godine pohvale na račun ministra Stefanovića i srpske policije su stigle i iz Madrida. Direktor policije Španije Herman Lopes Iglesijas je na sastanku sa srpskim kolegom pohvalio njegov rad, posebno kada je reč o zajedničkim akcijama naše i španske policije u suzbijanju narko-trafikinga. Da Srbija odlično sarađuje sa Izraelom u borbi protiv terorizma i kriminala potvrdila je ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer – Kam tokom sastanka sa ministrom Stefanovićem - rekao je Đurđev.

Prema njegovim rečima, ove godine je ministar javne bezbednosti Kine Džao Kedži prilikom sastanka sa Stefanovićem istakao da je srpska policija pouzdan partner Kine i da daje značajan doprinos vezan za bezbednosni aspekt inicijative Pojas i put. Pohvale su stigle i od najviših ruskih bezbednosnih struktura.

- Nedavno je ministar Stefanović u ruskom gradu Ufa razgovarao sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim. Pored potvrde o tome da će Rusija i dalje podržavati Srbiju u naporima da se spreči članstvo tzv. Kosova u Interpolu, Patrušev je najavio jačanje saradnje između dve zemlje u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala i pohvalio dosadašnji rad srpskih bezbednosnih snaga - istakao je Đurđev i dodao:

- Sve prethodno govori u prilog činjenici da je ugled srpske policije na međunarodnom nivou od dolaska Stefanovića na mesto ministra značajno povećan. Mislim da to treba prepoznati i pohvaliti. Nažalost, opozicija u Srbiji ne samo da to ne prihvata, već se trudi da od najboljeg ministra napravi najgoreg.

Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija