• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.07.2019

13:37 >> 14:48

MIRKOVIĆ: Đilasovo bogatstvo nije stečeno od firmi u Češkoj!

Politika

MIRKOVIĆ: Đilasovo bogatstvo nije stečeno od firmi u Češkoj!

Podeli vest

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Mirković izjavio je danas da bivši gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas nije bogatstvo ostvario od poslovanja svojih pet firmi u Češkoj, kako sam tvrdi, već zahvaljujući strančkim i državnim pozicijama

- Najgori gradonačelnik u istoriji Dragan Ðilas godinama nas laže, obmanjuje i praznim pričama pokušava da nam objasni kako je svoje milione stekao dok je vodio firme u Češkoj, što je notorna laž, pošto svi podaci pokazuju da su, dok je poslovao u Češkoj njegove firme, ukupno pet, ostvarile prihod svega 74.000 evra - rekao je Mirković na konferenciji za medije.

Kaže da je krucijalno pitanje koje se postavlja kako je Ðilas od 2004. godine, kada je ušao u politiku, došao do bogatstva od 25 miliona evra samo u nekretninama koje je sam prijavio.

Tih 25 miliona evra prihoda, navodi Mirković, nije ostvario od poslovanja svojih pet firmi u Češkoj, kako Ðilas tvrdi, već, kaže, zahvaljujući strančkim i državnim pozicijama.

- Ðilasova nervoza je sve primetnija ovih dana zbog istrage koju je Tužilaštvo pokrenulo u vezi sa trgovanjem sekundi njegovih firmi sa državnim televizijama RTS-om i Studijom B. Njegova nervoza je najbolji pokazatelj da je Ðilas svestan da će teško objasniti kako je postao uspešan preduzetnik tek kada je ušao u Demokratsku stranku i dočeopao se državnih funkcija - rekao je Mirković.

Predstavnici SNS su na konferenciji za medije na platou ispred Beograđanke postavili džakove sa lažnim novcem, a Mirković je objasnio da oni simbolično predastavljaju deo para koje ima Dragan Ðilas.

- SNS je uverena da Beograđani nisu naivni, niti pate od amnezija, niti mogu ovo nemo da posmatraju i da su sami svesni da je Ðilas od jednog ne baš uspešnog preduzetnika postao jedan najbogatijih ljudi u ovom delu Evrope. Zbog ovakvih afera i sumnjivog poslovanja, Ðilas, Jeremić, Obradović i ostali iz Saveza za Srbiju, ne zaslužuju da vode nijednu mesnu zajednicu, a kamoli Beograd i Srbiju - naveo je Mirković.

Uveren je da će SNS na sledećim izborima ponovo dobiti snažnu podršku građana, a SNS će, kaže, nakon izbora opravdati njihovo poverenje kao i do sada - otvaranjem novih fabrika, radnih mesta i povećanjem životnog standarda.

Istakao je da je Srbija pravna država i da ima poverenje u pravosuđe da će istražiti sve afere bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa.

- Uveren sam da će tužilac i državni organi u istrazi naći ono o čemu mi govorimo godinama unazad - rekao je Mirković.

Kaže da bivši gradonačelnik Dragan Ðilas još nijednom u javnost nije demantovao afere koje mu se pripisuju, a o kojima često, navodi Mirković, govore predstavnici SNS.

- Ako ne želi nama da odgovori, neka odgovori građanima Beograda i Srbije kako se za manje od 10 godina bavljenja politikom obogatio, i kako je od 74.000 evra prihoda, koliko je imao kada je ušao u politiku, uspeo da iz politike izađe sa 25 miliona evra prihoda u nekretninama - rekao je Mirković novinarima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Crna ovca

pre 4 godine

Pa ti genije,ajmo sad i svi ostali citirajte predsednika pa možda i bude istina ako se ponovi jedno 500puta!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija