• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

11.07.2019

09:57

(VIDEO) VESIĆ ZA PINK: Đilas se obogatio u politici! Preko reklamnih sekundi potpuno kontrolisani mediji u Srbiji!

Politika

(VIDEO) VESIĆ ZA PINK: Đilas se obogatio u politici! Preko reklamnih sekundi potpuno kontrolisani mediji u Srbiji!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ocenio je da je bilo krajnje vreme da se tužilaštvo pozabavi skandalom sa kupovinom sekundi ne samo na Javnom servisu, već i na drugim medijima i istakavši da je Dragan Đilas najbolji primer kako se obogatiti u politici

 

- Dragan Đilas je to radio u vreme kada je bio prvo direktor Narodne kancelarije, tadašnjeg predsednika Tadića, dakle državni funkcioner, posle Koštuničin ministar za nacionalni investicioni plan, a nakon toga gradonačelnik Beograda – rekao je Vesić za Pink.

Prema njegovim rečima, Đilasova privatna firma je u vreme dok je bio državni funkcioner trgovala sekundama.

- To možda ne bilo ništa čudno da su u pitanju privatne televizije, mada je i to korišćenje uticaja, ali je trgovao sa medijima koji su na neki način posredno ili neposredno bili u vlasništvu države – naveo je Vesić. 

- Prvo Javni servis, a drugo Studio B, čiji je osnivač u to vreme bila Skupština grada Beograda, ista koja je birala Đilasa za gradonačelnika – naveo je Vesić i podsetio da se i Verica Barać bavila time kako je Đilas uicao na medije u Srbiji. 

Zamenik gradonačelnika je naveo da su preko tih reklamnih sekundi potpuno kontrolisani mediji u Srbiji. 

- Vi u to vreme niste mogli da vidite apsolutno ni jednu ružnu reč protiv Dragana Đilasa, zaustavljane su rotacije, vraćane su novine iz štampe ako se Đilasu ne vidi slika, postoje novinari koji to mogu da potvrde. To je bilo vreme kada je Đilas kontrolisao sve i bilo je krajnje vreme, pošto je tada imao promet u svojim firmama preko 700 miliona evra da se neko u ovoj državi zapita i kaže kako vi kao državni funkcioner možete tako da radite – kaže Vesić. 

On navodi da je Dragan Đilas nervozan i da napada saradnike Aleksandra Vučića zato što zna da će na kraju morati da odgovara za ono što je radio u ovoj zemlji. 

- Obogatio se u politici, to je najbolji primer kako čovek može da se obogati u politici – dodao je Vesić i ukazao da je imao preko 99 odsto prometa u firmama dok je bio u politici. 

- Njegovo bogatstvo počinje 2004. godine kada počinje da preuzima medije u Srbiji – istakao je zamenik gradonačelnika Beograda. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fahri Musliu

pre 4 godine

Ostavi Djilasa , to je proslost. Gledaj ti sta si uradio za ovih , skoro , osam godina koliko si na vlasti. Ne hvataj se kao pijan plota likova iz proslosti. Rece da su oni marginalci i da ne zavredjuju paznju a svaki dan ih pominjes?!?!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija