• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

11.07.2019

19:25

MIROSLAV LAZANSKI UPOZORAVA: Amerika priziva rat na Kosovu!

Politika

MIROSLAV LAZANSKI UPOZORAVA: Amerika priziva rat na Kosovu!

Podeli vest

To što Vašington ne čini ništa za rešavanje kosovske krize govori da Amerikanci čekaju da se desi novi sukob da bi ga onda oni rešavali

Vašington mesecima unazad ništa ne čini da reši kosovsku krizu, što ukazuje na ozbiljnu sumnju da Amerikanci čekaju da se desi novi sukob u pokrajini kako bi se onda oni pojavili kao 'spasioci'!

Ovo upozorenje stiže od vojno-političkog komentatora Miroslava Lazanskog. On podseća da kosovski problem nije od juče i da ga je teško rešiti za godinu ili dve. Prema njegovim rečima, da bi se nastavio dijalog potrebno je da se Priština civilizacijski usmeri u tom smeru, ali Vašington ništa ne čini po tom pitanju!

Preti kataklizma

Lazanski tvrdi da iza Prištine stoje SAD i da Albanci imaju podršku takozvane duboke države.
- Po dubini američkog aparata, posle Trampovog dolaska na vlast, nisu izvršene nikakve promene. Njima je takozvano Kosovo čedo, oni su to stvorili... Veliki pomak je sada to što se uopšte govori o Kosovu i Metohiji. Mi smo ga ponovo vratili u žižu interesovanja, pa sada hajde da vidimo gde je rešenje. Kosovski problem nije od juče i teško ga je rešiti za godinu ili dve. A da bi se nastavio dijalog potrebno je da se Priština civilizacijski usmeri. Ja se bojim jedne druge stvari, da Vašington nije zainteresovan dok se ne desi neka kataklizma, dok ne padne krv! A onda posle svakog rata morate sesti i razgovarati, potpisati neki mir... - upozorava Lazanski.

Foto: Tanjug

PRETNJA MIRU Šiptarski teroristi u uniformama
ILIR DEDA
'SKUPŠTINA KOSOVA'

Evropska unija nema kredibilitet da vodi dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije. Dijalog je neko vreme mrtav i trebalo bi ga obnoviti.

Komentarišući ove navode, pukovnik Veselin Šljivančanin kaže da je Kosovo deo Srbije i da Priština treba sve da učini kako bi se nastavio dijalog sa Beogradom i na kraju rešio problem.
- Srpsko političko rukovodstvo želi mir i stabilnost u regionu, ali nisam siguran da li isto želi i Priština. Amerikanci nam odavno misle zlo, pogotovo posle NATO bombardovanja... Ipak, ne verujem da će izbiti neki novi sukobi, jer svako pametan mora misliti na mir. Srbiji je dosta ratova i žrtava, ali sam isto tako siguran da će Beograd braniti svoju otadžbinu i svoj narod na Kosovu. Ukoliko bude novih sukoba, nema dileme da će nas to sve odvesti na stranputicu. I Srbe, i Albance, i sve ostale - upozorava Šljivančanin.

Hoće 'veliku Albaniju'

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM, na drugoj strani, ocenjuje da Priština i Tirana istovremeno rade na nasilnom prisajedinjenju Kosova Albaniji.
- To je bio cilj svih režima u Tirani. Tirana je formirala terorističku OVK kao udarnu pesnicu za realizaciju tih ciljeva, da se otme deo naše teritorije, i sada pokušavaju da dovrše posao. Prištinu ne zanima međunarodna saradnja, zanima ih to samo u kontekstu podizanja kapaciteta samoproglašene države, da ih što više država prizna. Njihov cilj jeste da se stvori 'velika Albanija' i da se njena zastava zavijori na vrhu Kopaonika. Ta politika ima sledbenike u državama koje su priznale Kosovo, jer u regionalnoj kampanji Albanije učestvuju i još neke susedne zemlje - zaključuje Drecun.

DONALD TRAMP OBJAVIO RAT PUTINU U SRBIJI! Kreće velika američka ofanziva na našu državu!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbo

pre 4 godine

Iskustva nam ne dozvoljavaju naivnost,zato nakon krsenja rezolucije i sporazuma od strane shiptara,ostaje da inicijativom sa RF i Kinom tražimo resavanje mirnim putem u UN i sa obezbedjivanjem procesa na terenu uključivanjem snaga UN . Naravno nakon iskustava u RSKrajini ,zahtevati bezbednosne snage UN u kojima su snage RF i Kine na ternu.Snage u kojima su članice NATO ne bi smele ni da budu na terenu,jer da je pravde ,treba da ih se tretira kao jednu od strana u sukobu zato sto nisu obezbedile saglasnost u UN za bombardovanje i sukob 1999.g .Ovo bi trebalo da vrati ne samo ovaj sukob u vode medjunarodnog prava nego i ceo svetski poredak.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija