• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

13.07.2019

11:06

MAKRON PODRŽAVA PODELU KOSOVA?! "Frans pres" tvrdi da bi lider Francuske zbog ovakvog rešenja UŠAO U KLINČ SA BERLINOM!

Politika

MAKRON PODRŽAVA PODELU KOSOVA?! "Frans pres" tvrdi da bi lider Francuske zbog ovakvog rešenja UŠAO U KLINČ SA BERLINOM!

Podeli vest

Francuski predsednik Emanuel Makron podržao bi podelu Kosova kao eventualno konačno rešenje dijaloga Beograda i Prištine, piše francuska novinska agencija "Frans pres"

Prema ovim navodima, neizvesna je mogućnost pokušaja rešenja sukoba razmenom teritorija jer su po tom pitanju podeljeni Pariz i Berlin.
 

Pariz protiv Berlina

"Neizvesna je mogućnost pokušaja rešenja sukoba razmenom teritorija. Pariz je otvoren za taj pristup, dok Berlin strahuje da će se time otvoriti Pandorina kutija nacionalizama'
AFP

'Pariz je otvoren za taj pristup, dok Berlin strahuje da će se time otvoriti Pandorina kutija nacionalizama', ističu francuski novinari uoči Makronove posete Srbiji 15. i 16. jula.
AFP dalje navodi da će drugo osetljivo pitanje biti zahtev Srbije za ulazak u Evropsku uniju, jer je oko toga Pariz obazriv.

'Predsednik Makron podržava evropsku perspektivu Balkana, ali takođe kaže da će to pristupanje da se dogodi tek pošto se EU prethodno reformiše, što su Srbi vrlo dobro razumeli. Jelisejska palata smatra da usporena EU zbog teškog funkcionisanja sa 28 zemalja trenutno nije u mogućnosti da apsorbuje novo proširenje', piše AFP, dodajući da Makron ipak dolazi u Beograd sa ciljem da 'ponovo učvrsti oslabljene odnose' sa Srbijom.

SRBIJA NE MORA DA PRIZNA KOSOVO! ŠIPTARI NEĆE DOBITI "BELI ŠENGEN"! Poseta francuskog lidera Emanuela Makrona donosi VAŽNE PORUKE!

(FOTO) SRBIJA JE NAŠ PRVI PARTNER U REGIONU! Mondolini: Poseta predsednika Makrona daje novi podstrek saradnji naše dve zemlje!

"Pariz i Beograd takođe treba da prevaziđu neprijatnost nastalu propustom francuskog protokola 11. novembra prošle godine na svečanosti u Parizu povodom stogodišnjice primirja u Prvom svetskom ratu 1918. godine koji je naljutio Srbiju. Predsednik Aleksandar Vučić bio je smešten na drugorazrednu tribinu, dok je 'predsednik Kosova' Hašim Tači imao mesto na glavnoj tribini sa Emanuelom Makronom, Donaldom Trampom i Vladimirom Putinom. Još jedna nesuglasica bilo je odbijanje francuskog pravosuđa u aprilu 2017. godine da preda 'kosovskog premijera' Ramuša Haradinaja sudovima Srbije, gde je optužen za ratne zločine za vreme sukoba na Kosovu", zaključuje agencija "Frans pres".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bre bre

pre 4 godine

Али Срби и Србија не подржавају поделу КиМ. Оно што је отето има да се врати. Ко има петљу да стане пред нашу војску, нека стане. Коме се не свиђа Србија, тога ће Србија поштено да исплати, да му експроприше земљу и да му омогући одлазак на поштовани и цењени Запад. То је политика коју Србија подржава.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Navijači Zvezde i Partizana osuđeni na uslovne kazne! Jednom određen pritvor, a evo ko je sklopio nagodbu!
Hronika

Navijači Zvezde i Partizana osuđeni na uslovne kazne! Jednom određen pritvor, a evo ko je sklopio nagodbu!

Povodom događaja od 20. aprila 2024. godine kada je kod Vukovog spomenika došlo do tuče između navijača FK „Crvena Zvezda“ i FK „Partizan“, po nalogu dežurng javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema 46 lica za koje postoji osnov sumnje da su učinila krivično delo Nasilničko ponašanje iz člana 344 Krivičnog zakonika.

22.04.2024

18:34

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20