• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.07.2019

09:02

VRHOVNI KOMANDANT NATO SNAGA U EVROPI USKORO DOLAZI U SRBIJU! Poruka koju donosi je POTPUNO NEOČEKIVANA!

Politika

VRHOVNI KOMANDANT NATO SNAGA U EVROPI USKORO DOLAZI U SRBIJU! Poruka koju donosi je POTPUNO NEOČEKIVANA!

Podeli vest

Vrhovni komandant NATO snaga u Evropi i komandant američkih vojnih snaga u Evropi Tod Danijel Volters uskoro će posetiti Srbiju tokom turneje obilaska komandi i kancelarija NATO-a u zemljama Evrope i atlantskog regiona

To je preneo Glas Amerike pozivajući se na izvore u Vrhovnom štabu savezničkih snaga u Evropi (SACEUR)

- Vojska Srbije visoko je cenjena snaga u mirovnim operacijama širom sveta - navodi se u saopštenju SACEUR-a.

SACEUR nije precizirao tačan termin njegove turneje, države koje će obići, niti potenijalni datum dolaska u Srbiju, kao i ko će mu biti sagovornici, a ukazano je da je povod za to Voltersovo preuzimanje komande - što se dogodilo 3. maja ove godine.

- Vrhovni štab savezničkih snaga planira da se susretne sa liderima kako bi što bolje razumeo stanje na terenu i istražio mogućnosti za poboljšanje saradnje - rečeno je Glasu Amerike.

POSLE MAKEDONIJE, SVE JE MOGUĆE! Ako velike sile odluče da BiH uvuku u NATO, Srpska se ništa neće pitati!

Tod Danijel Volters je na poziciju vrhovnog komandanta NATO snaga u Evropi preuzeo od generala Kurtisa Skaparotija, a prethodno je obavljao funkcije komandanta američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi i američkih vazduhoplovnih snaga u Africi.

Kako se navodi, on je aprila ove godine izjavio tokom procedure za ponovno postavljanje u čin genarala i komandanta u Odboru za oružane snage Senata SAD-a, da je američko prisustvo na Kosovu potrebno da bi se ojačao otpor kosovskih partnera na, kako se izrazio, spoljne maligne pretnje.

LAZANSKI OTKRIVA: Rumuni sprečavaju transport ruskih tenkova u Srbiju! Tako im je naredio NATO!

Takođe, tada je rekao i da američka komanda u Evropi podržava razvoj Kosovskih bezbednosnih snaga u skladu sa planom tranzicije i u punoj u saradnji sa SAD i zemljama saveznicama NATO.

Informacija o Voltersovoj poseti državama Evrope i atlantskog regiona aktuelna je u nedeljama pošto je, početkom jula, objavljeno da je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao zakon o prekidu ruskog učešća u Sporazumu o nuklearnim i konvencionalnim raketama srednjeg dometa sa Sjedinjenim Državama (INF). 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
upitnik i uzvičnik

pre 4 godine

Па, која је то ''неочекивана порука'' коју овај доноси?

GrofMonte

pre 4 godine

Lepo bogami, prvo su nas bombardovali a sada se i radujete sto ce NATO doci u poseti....

dragan

pre 4 godine

JOS JEDAN RAKOLJNIKOV DOLAZI NA MESTO ZLOCINA KAD JE TADIC PRIMIO solanu MOZE I OVO CUDO DA DODJE ODVEDITE GA U TASMAJDANSKI PARK ...KOD MALE MILICE

Izbori 2024

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija