• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.07.2019

11:21

VESIĆ: Ðilas da objasni građanima kako se obogatio

Politika

VESIĆ: Ðilas da objasni građanima kako se obogatio

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će lider SZS Dragan Ðilas pre ili kasnije morati da objasni građanima Srbije kako se obogatio

 

On je novinarima rekao da je očigledno da se Ðilas obogatio tokom bavljenja politikom.

- Pošto nam kaže da je zaradio pare u Pragu i da je ušao bogat u politiku, a sada jadan osiromašio od kad se bavi politikom, pokazujem vam sada razvojni put kako je zarađivao dok se nije bavio u politici i kad je ušao u politiku - rekao je Vesić i izneo podatke o prihodu Ðilasovih firmi i zaduživanju grada Beograda u vreme dok je bio gradonačelnik.

Vesić kaže da su 99 odsto prihoda njegove firme ostvarile dok se bavio politikom i da kako je rastao prihod fimi, tako se Beograd više zaduživao, a preduzeća u gradu su bila na gubitku.

- On je primer političara koji se obogatio za vreme vlasti i primer političara koji zloupotrebljava javnu funkciju.. Trgovao je sekundama sa javnim servisom, sa Studijom B... Mislim da veći i jasniji primer sukoba interesa ne postoji, a da ne govorim da je kao gradonačelnik oteo prostor u Pionirskom gradu i otvorio kuću Velikog brata i on je poslednji čovek u Srbiji koji može bilo kome da drži lekciju i govori o tome kako treba da se ponaša - poručio je Vesić.

Dok je Ðilas bio na javnim funkcijama, kaže prihodi njegovih firmi su rasli, dok su prihodi gradskih firmi padali, a dug grada se povećavao.

- Kada vidite kako je vladao i da se sada sprovode istrage jasno nam je da zato vodi kampanju protiv nas jer policija istražuje Ðilasovo poslovanje te je zato jasno zašto je nervozan i zasto želi da sakrije kriminal koji je počinio dok je bio na vlasti, i uzimao novac iz budžeta. Pre ili kasnije će morati da objasni građanima kako se obogatio - rekao je on.

Vesić je podvukao da Ðilas nije samo primer političara koji se obogatio, već i zlouptrebljavao funkciju da bi kontrolisao medije i "da bi isto radio i kada bi ponovo došao na vlast, jer ne zna drugačije da radi".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Crna ovca

pre 4 godine

Ako bi otkrio tajnu svog uspeha bio bi budala, a ti narkačo glupa bolje ćuti je si jedan od najvećih lopova i glupana koji imaju medijski prostor!!!!!

SS

pre 4 godine

A kada će to njegovo objašnjenje više jednom,nemojte samo pričati,dosta tih bajki,pročitali smo ih odavno,Vesiću.Radite.

mihajlo

pre 4 godine

Đilas se sam nudio policiji, trebali su ga ostaviti tamo.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija