• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.07.2019

12:10

(VIDEO) POGODIO SAM U CENTAR METE! Vučić o autorskom tekstu koji je opoziciji važniji od posete Makrona!

Politika

(VIDEO) POGODIO SAM U CENTAR METE! Vučić o autorskom tekstu koji je opoziciji važniji od posete Makrona!

Podeli vest

Intelektualci i svi u zemlji treba da pomognu napredak države, a ne da u tome odmažu, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje kako vidi to što se neki, i dok je u poseti Srbiji jedan od evropskih najznačajnijih lidera, poput francuskog predsednika Emanuela Makrona, bave njegovim tekstom u Politici


Vučić je ponovio da je tim tekstom objavljenim prošle nedelje rekao istinu, kao i da reakcije koje su usledile govore da je pogodio "tačno u centar mete" i to na pristojan i civilizovan način, samo citirajući ono što politički protivnici govore o njegovim pristalicama.

Vučić je naveo da je ponosan na taj tekst, koji je, kaže, u poslednjih 20 godina najčitaniji autorski tekst.

- Drago mi je što je izazvao toliku pažnju, zato što je pokazao da najveći deo ljudi u Srbiji to boli, koliko su se loše osećali zbog toga što su se 30 godina tako odnosili prema njima, a i koliko je pogodilo manjinu koja se sama prepoznala, koju ja nisam obeležio i nisam govorio o njima ''ad hominem'' - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon susreta koji je, zajedno sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, imao sa mladima iz regiona.

Na pitanje novinara da li je zabrinut zbog "harange i hajke", predsednik je naveo da nije ni nezadovoljan, ni zabrinut, već, naprovtiv, srećan i zadovoljan.

- To je neka vrsta mog političkog uspeha i to postaje neka vrsta mog političkog nasleđa za partiju koju vodim - da to uvek budu stranka naroda. Da nikada ne postanu ono što su postale neke druge stranke - podvukao je on.

(VIDEO) VUČIĆ: Svaki građanin je posle Makronovog govora mogao da bude ponosan i da shvati da SRBIJA NIJE NEKA RUPA NA SAKSIJI!

Vučić je preneo i da je mladiću sa kojim je danas razgovorao, a koji ga je podsetio na njega kada je imao 26-27 godina, rekao da treba da ima samo više razumevanja za one koji drugačije misle i da će velike stvari napraviti u životu.

- Sasvim sigurno je da i ja grešm, da sam napravio desetine greška, a ne jednu ili pet, ali je vaznzo da ne nipodaštavate druge ljude, da razumete zašto nešto govore. A, ja jedino ne mogu da poštujem one koji preziru svoj narod i imaju samo potrebu da bace kamen na onoga ko već kamen gura - primetio je predsednik Srbije.

On je istakao i da je posao intelektualaca i svih u zemlji da pomognu napredak države, a ne da u tome odmažu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sassa

pre 4 godine

Pa da li će ovaj čovek jednom da pogreši?? Blago njemu.

Marko

pre 4 godine

Konstatacija da bi elita jednog društva trebala da pomogne državi da što više napreduje je apsolutno tačna. Problem je što vlast u državi, koju predstavlja mala grupa ljudi, smatra da su oni država. Država je teritorija, narod i sve institucije kako političke tako i kulturne, obrazovne, naučne,institucije koje brinu o zdravlju, civilno društvo i dr.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija