• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.07.2019

08:21

ŠIPTAR OPET VILENI! Veselji za Glas Amerike: Podržavam suspenziju taksi od 100 odsto, a zauzvrat SRBIJA DA PRIZNA DŽAVU KOSOVO!

Politika

ŠIPTAR OPET VILENI! Veselji za Glas Amerike: Podržavam suspenziju taksi od 100 odsto, a zauzvrat SRBIJA DA PRIZNA DŽAVU KOSOVO!

Podeli vest

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji izjavio je da podržava ideju o privremenoj suspenziji nametnutih 100 odsto uvećanih taksi na proizvode iz centralne Srbije, da bi se otvorio put za nastavak dijaloga, ali dodaje da ta suspenzija ne može biti večna

 
Veselji je u intervjuu za Glas Amerike rekao da rešenje kosovskog pitanja vidi u srpskom priznavanju kosovske nezavisnosti kao, kako kaže, "suverene države Kosovo u okviru postojećih granica".

Za uzvrat će, kaže "Kosovo priznati državu Srbiju".

On to vidi kao "novu eru, eru saradnje i komunikacije".

- To bi olakšalo nama i Srbiji, dve decenije posle oslobođenja Kosova. Srbija tačno zna da je izgubila Kosovo - kaže Veselji, koji smatra da međunarodna zajednica mora, kako kaže, da "pomogne Srbiji da prihvati tu realnost".

PUKAO OD MUKE ZBOG SUSRETA MAKRONA I VUČIĆA U BEOGRADU, PA PROVOCIRA! Haradinaj ponavlja: Ukidanje takse na dan kada nas Srbija prizna!

Dodaje da je čuo da Ramuš Haradinaj sada zagovara prekid dijaloga sa Beogradom, ali da on o tome misli drugačije.

- Sešćemo za sto sa Srbijom kad god nam to kažu Sjedinjene Države i Evropska unija. Ali mi nećemo prihvatiti bilo kakav sporazum koji krši naš suverenitet i teritorijalni integritet... - kazao je Veselji, koji je potvrdio da po pitanju tarifa na srpske proizvode i dijalog sa Begradom unutar vladajuće koalicije postoje konceptualne razlike.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 4 godine

Pa neće ni Srbija da prihvati bilo kakav sporazum koji krši naš suverenitet i teritorijalni integritet. I šta sad? Možda Rezolucija UN 1244? Čemu je služila ako ne tome?

KiM

pre 4 godine

Kralj Balkana Haradinaj vam je jasno rekao još u 10-om mesecu prošle godine da više nema šta da se pregovara oko Kosova sa svojom vojskom i 100% jasnom granicom i da se čeka samo priznanje RK a takse će ostati i posle njega ako je to u interesu RK. Pa eto od tada niti nema pregovora nego samo očajnička srpska medijska propaganda koja se još od 95g svodi samo na kukanje i kmečanje i hrvatima i albancima....

Srpski vojni poklič

pre 4 godine

ZA DOM: BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEŽIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

KiM

pre 4 godine

Takse i dalje ostaju da 30mil.E svaki mesec ode? Vojska im je i dalje za dom spremna? Ne povlači se Američka vojska sa Kosova? Propala peticija talijanskih Srba za povlačenja talijanskog priznanja RK! Trepča je i zvanično njihova a Gazivode tek treba zvanično da potvrde? Kad zvanično uzmu Gazivode dižu Srbima cenu struje za 100% ko i takse? Kosovo pokreće svoj "Mini Hag" za suđenja srpskim zličincima a traže ih 5000! Ništa od razgraničenja separatističkog "Severa Kosova" ko nekada "Sao Krajne"? Ništa od ZSO? Ništa od povlačenja priznanja? Na redu su Sandžak sa 80% bošnjaka i Vojvodina sa 57%manjine? Bunjevci nikako da postanu svoji kako je to zamisleo vojvoda Nikolić? Svaki albanc po 5-10dece a Srbi izumiru i iseljavaju a Srpkinje rade abortuse? Kosovski generali i komandanti i dalje su na školovanju kod braće u Turskoj? Albanska i Kosovska vojska zajedno prsaju četnike i vežbaju baš na Kosovo polje! Kažu hrvati dolazi im 12-15% više Srba u Lepu na letovanje ma kakav rat čoveče? Kako reče ministar ako se ne reši pitanje Kosova nema povećanja plata u Srbiji? Hrvatska plata posle pola porušene i obnovljene zemlje duplo veća od srpske pa KAKO?

Geni kameni

pre 4 godine

Espreso.rs INTERVJU SLAVNOG TRENERA: NIKOLA PILIĆ: Đokovićeva majka je Hrvatica!

Kažu

pre 4 godine

Hrvatska je digla optužnice za još 4 srpska ratna zločinca! Prvi Crnogorski uslov Srbiji će biti da crnogorski jezik bude drugi službeni u Srbiji! Počela je gradnja LNG terminala na Krku pa će posle "rampe" hrvati imati i "ventil"! Papa smenio biskupa koji je hrvatskom biskupu zabranio da vodi misu na Blajburgu! Već drugi hrvatski ministar podeno ostavku jer su im mediji otkrili afere pa kada će tako nešto u Srbiji da se desi ili srpski političari ne kradu i ne rade malverzacije ili nema medija i novinara koji to mogu da otkriju a da im ne padne glava!? Kolinda je otvorila Pulski filmski festival u Areni a film veka je General o najvećem generalu u savremenoj istoriji ratovanja Anti Gotovini kojeg glumi hrvatsko-holivudski glumac Goran Višnjić a u Srbiji je TIŠINA namesto da ga uveličaju sa kukanjem i kmečanjem ma eto Hrvati su u šoku i neverici! Opet luda reklama za hrvatski turizam britanski BBC će snimati seriju o svim lokacijama u RH gde se snimala Igra prestola!

Nikola

pre 4 godine

Blokirate Im puteve ka Evropi, dokle će da nas majmunisu gori od nas.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija