• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.07.2019

16:31

ORLIĆ: Đilasove firme sa Telekomom do 2012. zaradile milione!

Politika

ORLIĆ: Đilasove firme sa Telekomom do 2012. zaradile milione!

Podeli vest

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić izjavio je danas da su firme bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa, u periodu dok je bio na državnim i stranačkim funkcijama, u saradnji sa državnom firmom Telekom Srbija ostvarile više od 30 miliona evra prihoda

 

Na konferenciji za medije ispred Starog dvora, Orlić je istakao da se "poslovna saradnja" Telekoma Srbije i njegovih kompanija u regionu sa Ðilasovom "Dajrekt medijom" i njenim zavisnim društvima odvijala kroz dva modela.

- Prvi model predstavlja zakup medijskog prostora kod Telekoma i njegovih zavisnih kompanija koji su realizovali Ðilasova "Dajrekt medija" i njene firme. Bilo je to po povlašćenim uslovima, koje nikada niko nije mogao da dobije, a dobijale su Ðilasove firme - rekao je Orlić.

On je kao drugi model po kome je funkcionisala ova "poslovna saradnja", naveo direktno angažovanje "Dajrekt medije" i njenih zavisnih preduzeća od strane Telekoma odnosno njegovih kompanija u regionu.

Orlić kaže da se neposredno plaćalo novcem građana Srbije za različite medijske propagandne usluge, te da su u tom periodu Ðilasove kompanije, kako navodi, neposredno od Telekoma prihodovale blizu četiri i po miliona evra.

S druge strane, navodi on, od 2007. do 2012. godine Telekomova preduzeća u regionu su na račun Ðilasovih firmi ostvarile za istu vrstu usluga više od osam miliona evra.

- Osim toga, na tih blizu 13 miliona evra, dolazi još veća vrednost za taj medijski zakup. Naime, od 2007. do 2012, na primeru jedne kompanije koja je kompanija našeg Telekoma u BiH, konstatovali smo da je u vrednosti od sedam miliona evra, uz popust od pet miliona evra, Ðilasova komanija, odnosno njegovo zavisno preduzeće, dobilo marketinški prostor - rekao je Orlić.

Ističe da je ovo jedan od segmenata koji objašnjava kako se Dragan Ðilas obogatio dok se nalazio na vlasti.

Orlić je pozdravio interesovanje nadležnih organa da se ispitaju te vrste Ðilasovog poslovanja i da se, kako kaže, na čistac istera pitanje - "kako je moguće da je neko ko je imao 70.000 evra u trenutku kada je počinjao da se bavi politikom, iz nje izađe sa 25 miliona evra u nekretninama koje je sam prijavio?"

- Pozivamo nadležne organe i da ove naše današnje navode ispitaju. Da se ispita da li su vrednosti ovolike kao što danas saopštavamo. To je novac građana Srbije, mogao je da bude iskorišćen za milion i jednu stvar - rekao je Orlić.

On je pozvao Ðilasa da pokaže ugovore i evidencije o plaćanju kada je, pre nego što je ušao u politiku, imao saradnju sa Telekomom i njegovim zavisnim kompanijama, zatim da, kako kaže, ekonomski, zakonski, politički i moralno objasni kako je saradnjom svojih firmi sa državnim i gradskim preduzećima uspeo da napravi tu količnu bogatstva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Orliću i svi vi ostali,zatvaraj te lopve ili da krečimo,aman dosta više sa njima,nemoj te nas više vući za nos tim frazama.Ako imate m*da.

Ivana

pre 4 godine

Svaka cast gospodine Orlicu. Da neko izadje pred ljude sa argumentima. Sve ste izneli na videlo, sada cekamo gosp. Đilasa da vidimo sta on ima da pokaze.

Aco

pre 4 godine

A ne vodi se istraga.Kod sudije to odnesi a ne na trg pa ako je krao u zatvor,mada cisto sumljam,vucic hapsi sve neistomisljenike

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija