• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

18.07.2019

18:08

(FOTO) STUDENTSKI DOSIJE NEBOJŠE STEFANOVIĆA PRVI PUT U JAVNOSTI!

Politika

(FOTO) STUDENTSKI DOSIJE NEBOJŠE STEFANOVIĆA PRVI PUT U JAVNOSTI!

Podeli vest

Univerzitet Megatrend je osporavanje diplome osnovnih studija Nebojše Stefanović doživeo kao urušavanje ugleda te obrazovne ustanove koja je za 30 godina odškolovala 28.000 mladih ljudi, a mnogi od njih danas zauzimaju važna mesta u brojnim organizacijama, institucijama, političkom i javnom životu. Na ovom fakultetu ističu da čak ni oni koji osporavaju ministru završene osnovne studije nisu tražili na uvid dokumentaciju o njegovom završenom visokom školovanju

Predsednik Saveta Univerziteta Megatrend akademik Ljubiša Rakić kaže da je reč o nepotrebnoj politizaciji koja nanosi štetu ugledu univerziteta, ugledu visokog školstva, kao i ugledu naše zemlje.

- Kao predsednik Saveta tražio sam da pogledam dokumentaciju o studiranju Nebojšte Stefanovića i ceo postupak je rađen po tada važećem Zakonu o univerzitetu - rekao je Rakić za Tanjug. 

Ta dokumentacija data je na uvid i ekipi Tanjuga iz koje se vidi da je Nebojša Stefanović upisao Megatrend International Expert Consortium Limited 1995. godine na smeru "Biznis i menadzment", da je slušao predavanja, polagao ispite, diplomirao i preuzeo diplomu 2004. godine.

Celokupan studentski dosije Nebojše Stefanovića, kome opozicija osporava da je završio osnovne studije, ali i slušao predavanja i polagao ispite, nalazi se u arhivi Megatrenda. Tu su upisni obrazac (ŠV 20), ispitne prijave, ispitne spiskove, matična knjiga upisanih studenata, matična knjiga diplomiranih studenata.

Foto: TANJUG/FILIP KRAINCANIC

Na Megatrendu ističu da niko do sada, čak ni oni koji osporavaju završene osnovne studije sadašnjem ministru policije, nije tražio uvid u dokumentaciju o studiranju Nebojše Stefanovića i da je Tanjug prva ekipa koja im se obratila sa takvim zahtevom.

Na studijskom programu "Biznis i menadžment" diplomirala su 1.054 studenta, nastava se održavala u "Sava centru", jer Megatrend tada nije imao svoju zgradu, već je zakupljivao prostor.

U arhivi Megatrenda čuvaju se i priznanice o plaćenom zakupu sale Sava centra, gde se osim cene zakupa navodi i da se sala iznajmljuje za održavanje nastave.

U Megatrendu pojašnjavaju da je Megatrend International Expert Consortium Limited postojao od 24. avgusta 1990. godine, da je Megatrend, kao poslovna škola, osnovan nekoliko meseci ranije, ali su počeli sa zajedničkim radom u jesen 1991. godine, a na osnovu međusobnog ugovora o saradnji. 

Tada je postojao, objašnjavaju, samo jedan studijski program- "Biznis i menadžment”, a predavači su, tvrde na Megatrendu, bili sa univerziteta iz Francuske, Engleske i Nemačke, kao i ugledni profesori sa domaćih državnih univerziteta. 

Foto: TANJUG/FILIP KRAINCANIC

Megatrend International Expert Consortium je funkcionisao do 2004. godine, paralelno sa tada već osnovanim Megatrend univerzitetom.

Na pitanje Tanjuga da li je Megatrend International Expert consortium Limited imao dozvolu za rad ministarstva prosvete, sa tog univerziteta odgovaraju da su imali sve dozvole za rad.

- Megatrend International Expert Consortium Limited imao je dozvolu za rad od tada nadležnog Saveznog Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom, koje je jedino bilo nadležno, u to vreme, za izdavanje takvih dozvola bilo kojem inostranom partneru - navode u toj obrazovnoj ustanovi.

Foto: TANJUG/FILIP KRAINCANIC

Upitani po kom osnovu je nostrifikovana diploma Nebojše Stefanovića, na Megatrendu kažu da je nastavni, inostrani program mogao biti nostrifikovan, na osnovu tada važećeg Zakona o univerzitetu, gde je fakultetima, i državnim i privatnim, data autonomija da sami mogu da nostrifikuju inostrane diplome.

Foto: TANJUG/FILIP KRAINCANIC

Akademik Rakicć kaže da je diploma Stefanovića, ali i svih koji su završili po tom studijskom programu, stečena u skladu sa tada važećim zakonom i da univeryitetska javnost na to ne može da ima primedbe.

- Ta prava po organizaciji nastave, po organizaciji ispita, kvalitetu nastavnika zadovoljava sve univerzalne principe univerzitetske nastave - kaže on i zaključuje:

Foto: TANJUG/FILIP KRAINCANIC

"I nostrifikacija za Nebojšu Stefanovića, kao i za sve studente koji su završili školovanje na Megatrend univerzitu su identični i možemo reći da u tom procesu nije bilo nezakonitih postupaka".

Lideri Saveza za Srbiju (SzS) tvrde da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović stekao nezakonito diplomu osnovnih studija Megatrend univerziteta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Student

pre 4 godine

Sada Megatrend i N. Stefanović lepo da presaviju tabak pa Đilasa i ostale barabe iz SzS da tuže i da im oderu kožu sa odštetama za narušavanje ugleda i duševni bol. Pitam se samo do kada će kojekakve protuve moći nekažnjeno da u medijima plasiraju laži o ljudima bez bilo kakvih dokaza nekažnjeno i bez posledica.

Lazni Bot

pre 4 godine

Treba ih tuziti i za laz da je vlast rusila Savamalu da je vlast gradila nezakonito na Kopaoniku da nemamo 500 € platu da ne gine jedan Americki perac prozora na svakih 10 sekunde,da Vucicevic nije pristojan,da Zeljko Mitrovic zeli lose narodu pa ga sludjuje rijalitijima...ma treba ih ucutkati da sve bude ruzicasto u mozak pretvoren u kašu.

pc

pre 4 godine

Prošlog meseca sam razgovarao sa 90 kandidata za mesto Sistem inženjera. Ljudi sa Megatrenda nisu znali najosnovnije stvari. To je sramota. Koliki je omjer snaga je i činjenica da je naše kumče palo godinu u državnoj srednjoj školi i tada su je upisali na privatnu. Sledeće godine je prošla sa odličnim, a još nije naučila da množi i deli. Srbija je zemlja apsurda pa se to vidi i u školstvu. Privatne škole su svagde jače i bolje od državnih osim kod mas.

Bogdan

pre 4 godine

Megatrent je sve samo ne univerzitet, tragedija Srbije. Da li je Stefanovicev doktorat vazeci treba da ustanove profesori koji se bave tom naukom. Vase pljuvanje po svima koji traze da se njgov doktorat preispita je jadno.

gogi

pre 4 godine

Па како да не, цео МЕГАТРЕНД је лаж знају они то најбоље...

Laza Lazarevic

pre 4 godine

Da se Nebojsa iz Beograda opet javio u Utisak nedelje i objasnio da je studirao ne bi bilo problema svi bi mu verovali ovako ne znam.

Mihajlo

pre 4 godine

hahahahahahahhahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahah

Posten gradjanin i normalan

pre 4 godine

Sada da ima drzave umesto mafije, da se poktebe jis jedna krivicna prijava za stancovanje papira za doktora smrdu mrsoljivca.. 1. Zasto se cutalo mrsec dana, da se vidi sta dalje kako da se priprene ove falc uplastnice i cudesa. 2. Zasto slina je cutao mesec dana i kako tp u Sava centru kad mica megatrebd za seve doktorat uzeo i inostanstvo to je ko jusnica ne univerzitet. J...vas sava centar hel sliba usao da gleda i slysa Cecu i fobijso diplomu. Ovo vuse lici na uplatnucu ne na index. Ovde ima naterihala za jrivucno gonjenje svih u toj konjusnici micattend i corka. Vucicevivu jeb...te malinari i hice kad tad. Faldifikatiri uskoro u corku oa ce sliba dokazati dal.ima i srednju skolu u sto sumnjsm. Sve nepisneni j sbs njih bar 80% sa sve guzicom VucicEvicem. Ko jusari jebo vs megatrend faldifikatori cutite mesec dana i onda uplatnuce umesto indexa. Bagrooo

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija