• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

19.07.2019

19:40

(VIDEO) RUSKA DRŽAVNA TV JAVLJA: LETEĆI TENKOVI USKORO KREĆU ZA SRBIJU! Ovako izgleda kompletiranje moćnih vojnih helikoptera namenjenih našoj zemlji!

Politika

(VIDEO) RUSKA DRŽAVNA TV JAVLJA: LETEĆI TENKOVI USKORO KREĆU ZA SRBIJU! Ovako izgleda kompletiranje moćnih vojnih helikoptera namenjenih našoj zemlji!

Podeli vest

Na ruskom državnom televizijskom kanalu "Rusija-1" prikazan je proces sklapanja vojno-transportnih helikoptera Mi-17V-5, koji su namenjeni opremanju Vojske Srbije

U video-reportaži prikazana su najnovija dostignuća ruskog vojno-industrijskog kompleksa u koja je nedavno mogao da se uveri i ruski predsednik Vladimir Putin. U prilogu je prikazano i kompletiranje vojno-transportnih helikoptera Mi-17V-5, koji se rade po narudžbi iz Srbije

Mi-17V-5 je savremeni višenamenski vojno-transportni helikopter, namenjen prevozu ljudstva i tereta i u prostoru unutar kabine i na spoljnim nosačima. Pored toga, ovaj helikopter može da se primeni i u klasičnim borbenim misijama, jer je osposobljen i da nosi i ubojna sredstva. Letelicom upravlja 3 člana posade.

(VIDEO) PUTIN UBACIO TROJANSKOG KONJA U NATO! Alijansa puca po šavovima zbog TURSKE i S-400!

Njegova ukupna nosivost iznosi i do 4.500 kilograma. Može da transportuje do 36 putnika, ili 24 vojnika sa punom ratnom opremom.

U operacijama evakuacije ranjenika na nosilima, može da primi do 12 teško povređenih vojnika.

Zbog svojih karakteristika, ovaj moćan helikopter zovu - "leteći tenk".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija