• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.07.2019

08:03 >> 10:04

(VIDEO) VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI POVODOM OSTAVKE HARADINAJA: Ovo je POLITIČKI TRIK koji će izazvati JOŠ GORU SITUACIJU ZA SRBE NA KOSOVU! Pustiće ga za 48 sati i NAPRAVIĆE OD NJEGA HEROJA!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI POVODOM OSTAVKE HARADINAJA: Ovo je POLITIČKI TRIK koji će izazvati JOŠ GORU SITUACIJU ZA SRBE NA KOSOVU! Pustiće ga za 48 sati i NAPRAVIĆE OD NJEGA HEROJA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti povodom ostavke premijera privremenih institucija u Prištini Ramuša Haradinaja i eventualne implikacije te ostavke

Predsednik se obratio iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

- Republika Srbija mora da reaguje smireno i trezveno i bez bilo kakve euforije. Razumemo i potrebu i očekivanje našeg naroda za zadovoljenjem pravde naših ljudi koji su trpeli stigmu jedinih zločinaca, razumemo zadovoljstva kod našeg naroda zbog poziva Ramušu Haradinaju na saslušanje. Međutim, smatramo da razloga za radost nema, jer sagledavamo sve činjenice - rekao je predsednik.

On je rekao da je položaj Srba posle ove ostavke biti još teži nego što je to bilo do juče, jer će doći do još jače neskrivene mržnje Albanaca.

- U tom smislu ćemo posvetiti još veću pažnju bezbednosti našeg naroda i Srbi na KiM mogu da računaju na podršku države. Mislim da ovaj potez vodi daljem odlaganju nastavka dijaloga Beograda i Prištine - izjavio je Vučić i naglasio da je ova ostavka "politički trik kojim Haradinaj postaje junak".

Foto: Tanjug

Naglasio je da će suštinski politička situacija u Prištini stremiti daljem približavanju, ujedinjavanju i nastavku priče o "Velikoj Albaniji".

- Naša su predviđanja da će Haradinaj otići u Hag i da če ga pustiti posle 48 sati, on će se vratiti u Prištinu kao heroj. On time želi da obezbedi pobedu na izborima koji će se najverovatnije desiti u septembru ili oktobru, cilj će biti osvajanje većine, bez Srpske liste. Istovremeno, dok to traje, nemoguće će biti da mi nastavimo dijalog, takse će ostati i to je njihov plan - rekao je predsednik Vučić.

Vučić je ukazao da međuanrodna zajednica ćuti o svemu tome, dok kako je kazao, plejada albanskih lidera iz Albanije su se se izređali govoreći o Haradinaju kao velikom junaku.

Poručio je da je Srbija suverena zemlja koja želi dobre odnose sa svima, ali da nije naš posao da štitimo interese svetskih sila, već interese Srbije.

- Iako nigde ne piše u papirima EU da mormao priznati nezavisnost. I ja vam kažem sad, ti pritisci će biti usmereni na to da priznamo nezavisnost Kosova, jer Albanci od Srbije ništa drugo - rekao je on i poručio da je Srbija suverena zemlja koja želi dobre odnose sa svima, ali da nije naš posao da štitimo interese svetskih sila, već interese Srbije.

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se narednih dva tri meseca očekuje jačanje pritisaka na Srbiju iz svih aspekata, posebno tokom septembra meseca i da će pritisci ići u pravcu da prizna nezavisnost Kosova.

Vucić je u obraćanju javnosti rekao da će Srbija insistirati na ukidanju taksi, a da će već u avgustu raditi na ekonomskom ujedinjenju balkanskih zemalja.

- To je jedina šansa da ekonomski napredujemo i time štitimo svoje interese - poručio je Vučić.

Najavio je da će razgovarati sa vise lidera o ujedinjenju balkanskog prostora u ekonomskom smislu, i da mnoge balkanske zemlje to razumeju.

- Znam da su Svetozar Marković i kralj Aleksnadar stradali zalažući se za ideju balkanskih naroda i trazili priblićavanje balkanskih naroda, ja ne vidim drugi izlaz iz teških sukoba poslednjih decenija - istakao je Vučić.

On je ukazao da probleme moramo da rešavamo sami i da niko drugi to neće moći, kao i da mi hoćemo da razgovaramo sa Albancima.

Sve velike sile, kako je ukazao, učestvovaće u skladu sa svojim interesima.

- Ovde imamo interese na Balkanu - rekao je Vučić navodeći da oni zbog njihovih unutrašnjih problema kažu da ne mozemo u EU.

Foto: Tanjug

Samo ekonomski jači mozemo da postavljamo svoje zahteve i tražimo put ka EU, kazao je Vučić.

- Srbija se ponosi činjenicom da je suverena, mi hoćemo saradnju sa velikim silama, ali nećemo tuotora, hoćemo da imamo svoj stav zasnovan na interesima Srbije, a ne stav stranih ambasada - istakao je predsednik.

On je dodao i da naš posao nije da zastupamo interese velikih sila, već našeg naroda i za očuvanje mira i stabilnosti.

Napomenuo je da Bramerc vise ne kritikuje Albance, ali kritikuje srpske vlasti zbog visokih oficira vojske, zbog progona 800 000 Albanaca. 

- Jesi li ti brojao Bramerc, svi se vratiše samo je Srba za 150.000 manje, o tome ne govorite - rekao je Vučić.

To su stvari sa kojima ćemo da se suocavamo, rekao je on i naveo da će Srbija da prati situaciju u Prištini i neće se mešati u njihovu internu političku scenu.

- Pomagaćemo svom narodu, da on bude siguran i bezbedan - poručio je Vučić.

Iduće nedelje nova velika investicija u Železaru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas novu investiciju od 80 miliona dolara, iduće nedelje, u Železaru u Smederevu. 

Vučić je, na konferenciji za štampu, kazao da je nova investicija zalog za budućnost Smedereva, Podunavskog kraja i za čitavu Srbiju. 

- Ova vest od naših kineskih prijatelja je divna. Mislim da ćemo tim povodom u utorak ili sredu boravrti u Železari - ukazao je on najvaljujući da će biti još nekih dobrih investicionih vesti u narednom periodu.

Kompanija HBIS najavila je juče da će 24. jula biti održana svečana ceremonija polaganja kamena temeljca za novu liniju Aglomeracije u smederevskoj železari. 

Kako se navodi u saopštenju HBIS-a, ova investicija predstavlja najznačajniji projekat i ekološko postrojenje koje će, navodi se, doneti značajna poboljšanja u pogledu efikasnosti, produktivnosti i uticaja na životnu sredinu. 

HBIS Grupa Srbija je 2016. godine kupila "Železaru Smederevo" za 46 miliona evra, a trenutno je ova čeličana prva na listi preduzeća izvoznika iz Srbije.

Da podsetimo, Vučić se sinoć sastao sa predsedavajućim i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i svojim saradnicima, odmah posle vesti o ostavci Haradinaja.

Prema saznanjima Tanjuga, sastanku su prisustvovali i ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar unutrašjnih poslova Nebojša Stefanović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.

Haradinaj je juče podneo ostavku, a kao razlog naveo je to što je dobio poziv Specijalnog suda kao osumnjičeni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Čarapan

pre 4 godine

E sada Vučić da objasni Rusima i Kinezima i ostalima da Haradinaj mora da bude osuđen u Hagu.

Banja

pre 4 godine

Jasno je da se bojite kad svi znamo da on i jeste heroj pa eto ide samo da to i dokaže u Hagu ko i Gotovina i Čermak i Markač i posle Orić pa zato i postoje sudovi jer eto sve najveće zločince su osudili a neke i na doživotne robije zbog genicida...?

Svetski policajac

pre 4 godine

Tramp je juče dao "tvit" da se uključuje u rešavanje pitanja Republike Kosova. Poslednja odluka koju je doneo vezana je za "korekciju granice" ma sve je to Tramp rešio da se par livada ovamo i par tamo zamene i podele i da se prizna RK i ide prema NATO i EU i bolje sutra jer Srbija mora da uđe u NATO i EU do 2025g a šta tu nije jasno? SKOT: Ako smo poslali čoveka na Mesec, možemo i da obnovimo dijalog o Kosovu

Jao

pre 4 godine

Smenjen je zato jer se silio i protiv EU i SAD i nijehteo razgraničenje ni pregopvore a sada na sudu ako ima dokaza osudiće ga ako nema neće i.

Marcco

pre 4 godine

To je u dogovoru sa Hagom. Pozovu ga, na osnovu pitanja i obtužbi zna ko je "pevao", onda ga uste za dva dana da počisti državu i svoje okruženje.

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija