• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/Informer.rs

22.07.2019

15:47

ČEDA O BOJKOTU IZBORA: Tako nerealne ideje imaju samo neiskusni političari!

Politika

ČEDA O BOJKOTU IZBORA: Tako nerealne ideje imaju samo neiskusni političari!

Podeli vest

Deo opozicije vređa logiku, Makronu nisu imali šta da kažu. Kad na ključne teme gurate glavu u pesak, pobegne voz, pa morate pešaka


Ko je pozvao na bojkot? Mislim da su ideje o bojkotu do te mere nerealne i nemoguće i da predstavljaju ideje politički neiskusnih ljudi. Kada jednom otvorite prostor za takvu politiku, čekajte rezultat za deset godina. Većina ovih koji predlažu bojkot su zaboravili kako su nas ubeđivali u sumanute opcije u svoje vreme. Rezultat je činjenica da dvadeset godina demokratije u Srbiji dočekujemo kukajući na izborni proces.

Tako lider LDP Čedomir Jovanović, za Novosti, odgovara na pitanje da li će se priključiti eventualnom bojkotu izbora, koji pominje deo opozicije. Vlast je, kaže, dužna da stvori uslove za fer izbore, a opozicija ima prava na sve vidove političke borbe:

- Svaka opozicija ima pravo da bude nefer prema vlasti. Karte su jasno podeljene i sad bi trebalo samo da se mudro odigra partija.

Na pitanje zašto smatra da je zahtev Saveza za Srbiju za sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom bio neprihvatljiv potez, Jovanović odgovara:

- Prvo, za Makronovu posetu se zna bar šest meseci. Pismo je zakasnilo. Drugo, nije predsednik Francuske služba zajedničkih poslova pa da se bavimo rokovima. Nema aktivnog rada sa međunarodnom zajednicom, što je posledica i njihove manje zainteresovanosti za unutrašnja politička pitanja. Treće, zašto je toliko važno da Makron čuje opoziciju? Da bi mu rekli da je Srbija autokratija i da Vučić sve kontroliše, i da je ubijena kritička misao. To je uvredljivo. Francuska diplomatija vrlo dobro zna i procenjuje stanje, i ova poseta je to pokazala. Opozicija, ili neki njeni delovi, jasno vređa logiku. Da je bilo neke alternative Vučićevoj kosovskoj politici, pa da je Makron mogao da čuje drugačiji stav od onog koji smo deceniju i više slušali, možda bi i sam zakazao sastanak. Kad na ključne teme gurate glavu u pesak, pobegne voz, pa morate pešaka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija