• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

22.07.2019

23:32

NATO NAPADA I SRPSKU CRKVU!  Zapadna vojna alijansa puca iz svih oružja, OPTUŽUJE SPC DA ŠIRI RUSKI UTICAJ NA BALKANU!

Politika

NATO NAPADA I SRPSKU CRKVU! Zapadna vojna alijansa puca iz svih oružja, OPTUŽUJE SPC DA ŠIRI RUSKI UTICAJ NA BALKANU!

Podeli vest

Bivši šef NATO pakta za Evropu general Frenklin Ben Hodžis tvrdi da je za ruski uticaj u Srbiji najodgovornija SPC * Srbiji treba pomoći da se odupre pritiscima crkve vezane za Rusiju, kaže Hodžis

Srpska pravoslavna crkva i patrijarh Irinej jesu najodgovorniji za širenje opasnog ruskog uticaja u Srbiji i zato bi državi trebalo pomoći da se od toga odbrani!

Ova šokantna tvrdnja dolazi od generala Frenklina Bena Hodžisa, bivšeg glavnokomandujućeg američkih kopnenih snaga u Evropi. Prema njegovim rečima, Srbiju i zemlje Balkana treba zaštiti od pritisaka Rusije, pri čemu je u našoj državi glavna pretnja za zapadnu vojnu alijansu SPC, koja je, objašnjava Hodžis, 'potpuno vezana za Rusiju'!?!

Jasna pretnja

General Hodžis, govoreći o rešavanju kosovsko-metohijskog problema, ističe da Zapad mora pomoći Beogradu.
- Srbiji i zemljama regiona treba pružiti podršku i zaštitu od pritisaka Rusije. Po pitanju rešavanja problema Kosova Srbiji bi trebalo pomoći da se odupre pritiscima pravoslavne crkve vezane za Rusku federaciju - rekao je Hodžis, a prenosi 'Glas Amerike'.

LJUBAN KARAN
BIVŠI POTPUKOVNIK KOS

Zna se ko danas u svetu koristi kao oružje sankcije, takse, pretnje i sve ostalo protiv svih neistomišljenika u svetu. Zato ovo ne treba da čudi.

I dok se u SPC niko nije oglašavao ovim povodom, verski analitičar Željko Injac kaže da je ovo prvi put u istoriji da jedan general preti SPC.
- Ruski uticaj na SPC praktično ne postoji. Postoji dobri formalni odnosi sa ruskom crkvom, kao i sa grčkom ili sirijskom ili bilo kojom drugom pravoslavnom crkvom, ali ništa više od toga. To je iracionalan strah od ruskog uticaja na Srbe i ozbiljan promašaj zapadne geopolitike, koja je dovela do razbijanja Jugoslavije. Po istom principu i iz istih razloga se želi razbiti i podeliti SPC, kako bi se smanjio nepostojeći ruski uticaj i to je glavni razlog zašto se sada pokreće i priča o crnogorskoj crkvi i oduzimanju srpskih svetinja u Crnoj Gori - podvlači Injac, dodajući da već postoje ozbiljna unutrašnja previranja u SPC.
- Ta previranja su nastala pod pritiskom stranog faktora. Zapravo je to trenutno glavni problem u crkvi - tvrdi Injac.

Opasna poruka

Milisav Paić, predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga, ocenjuje da je ovo jasna poruka Vašingtona.
- Izjava generala Hodžisa je još jedan pokazatelj pojednostavljenog gledanja SAD i anglosaksonskih zemalja na karakter i dubinu srpsko-ruskih odnosa. U njima istorijske veze između SPC i RPC imaju veliki, ali ne i presudan značaj. Sa druge strane, SAD u SPC vide jednog od ključnih činilaca nacionalnog identiteta srpskog naroda. U tom kontekstu treba da se gleda i na poslednje poteze Podgorice u vezi sa imovinom SPC u Crnoj Gori, u čemu nesumnjivo ima i uticaja određenih krugova u Vašingtonu i Briselu - zaključuje Paić.

MILOGORCI, NE BUDITE TURCI! Amfilohije poslao MOĆNU PORUKU Đukanoviću i njegovim RUŠITELJIMA CRKAVA!

Adamović: Antisrpska izjava


Istoričar Saša Adamović naglašava da je ovo jasna 'neprijateljska i antisrpska' izjava američkog generala.
- Ako je suština politike razlikovanje prijatelja od neprijatelja, onda je izjava generala Hodžisa, osim što je antisrpska, za nas veoma korisna jer jasno pokazuje šta naše neprijatelje najviše 'žulja'. Odbrana naše crkve i savezništvo sa Rusijom su, u tom smislu, ne samo naš nacionalni i državni interes već, pre svega, pitanje našeg opstanka - ističe Adamović.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bedi

pre 4 godine

Generale Hodžis, zna li ti mama da kroz NATO američke, britanske i francuske vojnike koristiš na Balkanu za aboliciju Nazy zločinaca i koncentracionih logora iz Drugog svetskog rata i za obuku terorista. Tu "pravu stranu istorije" sami ste izabrali, pa nemojte da vas čudi, kako ćete proći na kraju. I Hitler je svojevremeno imao slične snove o sopstvenoj superiornosti, i potpuno iste saveznike na Balkanu, a svi znamo kako je završio.

srdjanmargulan

pre 4 godine

Ovaj tip je bolestan i treba pod hitno da ide na lečenje jer mogu da mu ostanu trajne posledice. Nije mi jasno kako je takav bolesnik mogao da stigne do čina generala, mozda dobijaju činove po bolesti jer svi oni imaju neku falinku, nisu pod vinklu.

Gile

pre 4 godine

Oteti deo teritorije i to naziva pomoću. Neka hvala za svu njihovu pomoć. A ko od njih i traži neku pomoć . Dali to on zna bolje od nas samih šta mi želimo.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Zašto je u redu ako u Srbjipostoji američki i uopšte uticaj Zapada a nije u redu ako postoji ruski uticaj? Valjda je normalno da ruski uticaj postoji i da sve više jača a da uticaj Zapada postane sve slabiji i na kraju da bude eliminisan.

Bane

pre 4 godine

Šta očekivati od potomaka engleskih kurvi i robijaša?

Misell

pre 4 godine

Da li je ovo moguce, pored onakve prijateljske saradnje na Kosovu i Metohiji! Svako baca cvece kad mu uvene . SPC nije ni svesna koliko je zla nametnula sopstvenom narodu, prihvatajuci ekumenizam i puno toga globalistickog, samo da njima bude dobro ! Sto se rukovodstva u SPC tice mozda je desetak posto iskrenih vernika. Sve drugo su njihovi interni tajkuni iliti biznismeni! Tuga pa eto!!!

Marcco

pre 4 godine

Kako bre da Srbi ne vole NATO i Ameriku? Pa čak su milijarde potrošili na milosrdnost 1999. kako bi nam dali demokratiju a mi i dalje nezahvalni. Ma mora da je to neki spoljni uticaj... Rusija... SPC... marsovci... inače, bi do sada u svakom većem gradu podigli spomenik Klintonu, Olbrajtovoj i generalu Klarku, Kosovo priznali i ponudili Sandžak koji bi proširili do Kraljeva i sve do Bosne da im ta Zelena trasferzala ne bude previše uska.

djordje

pre 4 godine

Kako je moguće da su toliko drski i bezobrazni? Da li je moguće da se osećaju toliko moćno da ne vide svoju moralnu i duhovnu bedu?SRBIJI MOŽET POMOĆI SAMO NA JEDAN NAČIN: ČISTITE SE SA OVIH PROSTORA JER TOLIKO SMRDITE DA NAM PRETI POMOR!!!

Nena

pre 4 godine

Ovi Amerikanci su totalno prolupali. Zreli za ludnicu. Kad će ih se svet već jednom osloboditi?

SS

pre 4 godine

Debili,pa neće valjda da šire i podržavaju vaš genocidni katolički uticaj.

JaBL

pre 4 godine

A za koga bi SPC trebala biti vezana, za Vatikan. Interesantno je da na ovakve funkcije postavljaju polupismene i ograničene ljude koje niko ništa ne pita a stalno nešto pametuju.

Igor

pre 4 godine

Gde je nasa drzava da nesto ucini po pitanju ovoga ?

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija