• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.07.2019

10:16

SRĐAN DRAGOJEVIĆ KRITIKUJE SPOMENIK SIBINJANIN JANKU, a ne zna da je poklon mađarske vlade

Politika

SRĐAN DRAGOJEVIĆ KRITIKUJE SPOMENIK SIBINJANIN JANKU, a ne zna da je poklon mađarske vlade

Podeli vest

Reditelj Srđan Dragojević kritikuje spomenik Sibinjanin Janku i tvrdi da je to dokaz da se u Srbiji "mafija bavi kulturom i umetnošću", a predsednica Komisije za nazive ulica, trgova i spomenika Andrea Radulović mu odgovara da je spomenik poklon mađarske vlade i da je vlada u Budimpešti raspisala i umetnički konkurs za izbor rešenja za spomenik

Prema sporazumu Beograda i Budimpešte, ističe Radulović, Srbija će Mađarskoj pokloniti spomenik Nikole Tesle, koji će raditi srpski umetnici, kao što je nedavno otkrivena bista Vuka Karadžića u Ljubljani, poklon Beograda, a posle rekonstrukcije skvera na uglu Džordža Vašingtona i Palmotićeve biće postavljena bista Jerneja Kopitara, poklon Ljubljane Beogradu.

Radulović navodi da je Dragojević, "politički preletač", da je do sada promenio već šest stranaka i da je sada, kako kaže, "Ðilasov potrčko", a pre samo pet godina glasao je u Narodnoj skupštini za vladu Aleksandra Vučića, ali je ljut jer nije mogao da uzima od države onoliko para koliko je planirao.

Radulović navodi i da bi Dragan Ðilas morao da zna da pomenuta vrsta kulturne razmene nije neuobičajena, pošto je bio gradonačelnik kada je postavljen spomenik Hajdaru Alijevu, poklon Azerbejdžana našem gradu. 

 - Ali, Ðilas se danas ničega ne seća. On bi da zaboravimo i kako je zaduživao grad, i kako se bogatio i kako je kao gradonačelnik zabranio ulaganja u Beogradsku tvrđavi, a zaposlenima je samovoljno smanjio plate za 25 odsto i kako je bio poznat po izjavi ''šta će nam pozorišta kada ne prave profit''!? -  navela je Radulović uz konstataciju da mu u tome pomaže Srđan Dragojević, politički prevrtač, čije političko delovanje se svodi na izreku "volim svaku stranku do poslednjeg budžetskog dinara".

Dragojević je na svom tviteru naveo da "u svakoj zemlji i ima nepotizma, mafije, korupcije. Ali, nema ni jedne zemlje gde se mafija bavi Kulturom i Umetnošću, sa, slika jasno veli, "promenljivim rezultatom"".
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija