• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.rs

23.07.2019

10:45

MARIĆ OTKRIO ŠOKANTAN DOKUMENT! Vesli Klark je spremio 50.000 NATO VOJNIKA ZA JURIŠ NA SRBIJU!

Politika

MARIĆ OTKRIO ŠOKANTAN DOKUMENT! Vesli Klark je spremio 50.000 NATO VOJNIKA ZA JURIŠ NA SRBIJU!

Podeli vest

"Albanci i NATO su udruženi u zločinu", bila je tema sinoćne emisije "Ćirilica" Milomira Marića

- Ono čega treba da se podsetimo je da je ovo specijalizovano Tužilaštvo i ovaj sud koji je formiran za zločine koji su se desili u periodu od prvog januara 1998. do kraja 2002. godine, a inicijalni dokument je "Žuta kuća". I dobro je da počnemo odatle iz prostog razloga što zločini koji su se dešavali i koji su opisani, između ostalog i koji su opisani, delom je opisala Karla del Ponte u svojoj knjizi, ali i ovaj izveštaj ovde govori sa mnogo više detalja je nešto što govori o jednom monstruoznom ponašanju i postupcima pripadnika ne samo te takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, nego i onih koji su dozvolili da se u to vreme dese zločini. Jer, kada pročitate materijal, videćete da su transporti sa Srbima koji su išli ka Albaniji bili transporti koji su se dešavali u vreme mandata Međunarodne misije, znači posle 10. juna 1999. godine i zatvora u kojima su bili, bar po ovom opisu Srbi su prebačeni na sever Albanije ka mestima negde između granice i Tirane... - rekao je generalni sekretar MSP Veljko Odalović i dodao:

DIKOVIĆ OTKRIO: Iz Haga su tražili da OPTUŽIM GENERALE Pavkovića, Lazarevića i Perišića! Ne bismo mi danas govorili o Paštriku i Košarama da nije Vučića!

- Istrage koje su do sada vođene, sve su one, kako su vođene, samo širile potencijalni krug onih koji su odgovorni za zločine i dobro je da se nije fokusirao mandat samo na ove zločine koji su se desili u Žutoj kući, mandat je proširen i na ostale zločine. Tu kada uđemo u suštinu, shvatamo dve stvari: jedna je da do sada niko nije procesuirao odgovorne za zločine na Srbima i drugim nealbanskim stanovništvom, to Haški tribunal nije uradio jer to njima i nije bio prioritet, da budemo vrlo otvoreni, to nisu Euleksovi sudovi - rekao je Odalović.

Prvi kontigent pešadijski NATO-a su bili teroristi, smatra advokat Goran Petronijević.

- Tvrdim, devedeset odsto, ako ne i devedeset i devet odsto svih zločina i otmica koje su se dogodile nakon ulaska NATO trupa na Kosovo, na Kosmet su upravo učinili pripadnici tog kontigenta. Jedan deo njih je kasnije mobilisan jer je i NATO imao probleme sa njima pa je jedan deo njih prebačen za Makedoniju pa su onda i u Makedoniji imali probleme sa njima. I dan danas je jedan deo njih tamo u Aračinovu ili negde već blizu Skoplja, stoje tamo, zatvoreno je, niko ne može da uđe sem njihovih pripadnika. Dakle zašto je toliko, po mom mišljenju, ostalo nerasvetljenih slučajeva i ovoliko nestalih ljudi, moramo da znamo osnovnu postavku, a to svi znamo -  NATO i Albanci su bili saveznici u ratu protiv nas - zaključio je Petronijević.

(VIDEO) SRPSKI OFICIR ODBRUSIO VESLIJU KLARKU! U 6 UJUTRU U GENERALŠTABU VJ ZAZVONIO JE TELEFON, BIO JE TO KOMANDANT NATO! O ovom događaju iz 1999. se malo zna!

Milovan Drecun je, međutim, otkrio najšokantniji pdatak:

- Uskoro će se pojaviti na kioscima, radim jedan dodatak, biće i novi dokumentarni film o Košarama gde sam našao dokument, izveštaj Vesija Klarka, glavnokomandujućeg tada. On obaveštava ministra odbrane, kaže: Gospodine, sa mojim generalima sam razradio plan za kopneni napad na Srbiju. Biće nam potrebno sto pedeset hiljada vojnika, od toga dve trećine da bude spremno da učestvuje u borbama, cenim da ćemo za dva meseca biti sposobni da krenemo u kopnenu operaciju - rekao je Drecun. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vns

pre 4 godine

Informer po nečijem naređenju opet diže paniku....

zoran

pre 4 godine

Ovom lažovu se ne sme ništa verovati. Pa zar njegova genijalna istorijska činjenica nije da su se srpski velikaši napili vina i izgubili Maričku bitku. Muvao se u Dugi, Džuboksu, Zdravo... A sad mu je glavni produkt alkoholičarsko društvo u podrumu firme Happy koji se do besvesti napijaju. Ekipa iz podzemlja, sa radodajkama koje uleću u krevete nepoznatih brzinom svtlosti. Sačuvaj nas Bože ovih poremećenih umom

Marcco

pre 4 godine

Ima li nekoga u Srbiji a da misli da NATO i UČK nisu bili saveznici i da UČK nije formiran, obućen, naoružan i finansiran od strane nekih sa Zapada. Nisu se ni trudili da to sakriju. Na svakoj lokaciji gde je proteran UČK, ostalo je snabdevanje sa NATO oznakama, sa sve NATO MRE Menu br. 17 (mlevene kobasice od svinjetine), da ne pominjem satelitske sisteme veza i enkripcije. Jedino je oružje bilo kinesko, poreklom iz Albanije a način snabdevanja je bio preko humanitare pomoći, strogo pod nadzorom zapadnih političkih organizacija i Crvenog krsta.

mihailo

pre 4 godine

Veliki problem emisije su gledaoci i kadru. Grimase i vrlo čudno ponašanje pojedinih gledaoca u studiju a koji su non stop u kadru iza gosta stvara nedoumicu da li su to namerno izabrani komentari ili pak samo slučajnost... U svakom slučaju vrlo ružna slika i ćudno je da režiser prenosa nije reagovao. Uklonio ili diskretno opomenuo... ovo aktivno pantomimičarsko komentarisanje gledalaca. Ako je baš to deo režije onda je pametnije i poštenije gledaoce uključiti u diskusiju.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija