• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

25.07.2019

15:51

BRNABIĆ SA HARČENKOM! Odnosi Srbije i Rusije izuzetni, na nivou strateškog partnerstva!

Politika

BRNABIĆ SA HARČENKOM! Odnosi Srbije i Rusije izuzetni, na nivou strateškog partnerstva!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poželela je danas dobrodošlicu novoimenovanom ambasadoru Ruske Federacije u Srbiji Aleksandru Bocan-Harčenku i ocenila da iza izuzetnih odnosa naših zemalja, stoji, pre svega, uzajamna podrška i tradicionalno prijateljstvo dva naroda

Predsednica Vlade istakla je i da joj je izuzetna čast i zadovoljstvo što je dužnost ambasadora, nama ovako važne zemlje, preuzeo neko ko veoma dobro poznaje odnose Srbije i Rusije, i sveukupnu situaciju i prilike u regionu. 

To je, prema njenim rečima, ujedno i potvrda važnosti koju dve zemlje pridaju negovanju svojih odnosa i partnerstva, saopštila je Vladina kancelarija za saradnju sa medijima. Takođe su razmatrane mogućnosti susreta dva premijera u toku tekuće godine.

Foto: Tanjug

Bocan-Harčenko potvrdio je da su bilateralni odnosi dostigli visok nivo strateškog partnerstva, podrške i međusobnog razumevanja. On je dodao da Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i nedvosmislene podrške na međunarodnom planu. 

Kao primer dobrog partnerstva, predsednica vlade navela je saradnju u oblasti železničke infrastrukture, pre svega na izgradnji pruge Beograd - Budimpešta, čiju najzahtevniju i najtežu deonicu rade Železnice Rusije, jedna od najboljih svetskih kompanija. 
 

Foto: Tanjug

Na sastanku je bilo reči i o realizaciji konkretnih projekata u oblasti energetike i saobraćajne infrastrukture i mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje.

Predsednica vlade i ambasador Rusije zaključili su da tradicionalno partnerstvo i iskrene veze dva naroda predstavljaju obostranu obavezu naših država da budu i dalje posvećene unapređenju i širenju bilateralnih odnosa. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija