• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.07.2019

20:36

NI TO IM NE DAJU! Hag ukida projekat čije je pokretanje TRAŽIO RADOVAN KARADŽIĆ!

Politika

NI TO IM NE DAJU! Hag ukida projekat čije je pokretanje TRAŽIO RADOVAN KARADŽIĆ!

Podeli vest

Sekretar Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MMKS) odlučio je da, zbog rizika po bezbednost, ukine pilot-projekat, kojim je predviđeno da haški pritvorenici mogu da primaju i upućuju video-pozive

Ovaj pilot-projekat pokrenut je nakon što je Radovan Karadžić, bivši predsednik Republike Srpske (RS), više puta tražio da mu se dozvoli pristup Skajpu ili nekom sredstvu video-komunikacije. 

Karadžićev advokat Peter Robinson najavio je za BIRN BiH da će podneti žalbu na tu odluku, već tokom naredne sedmice, a prenosi Fena. 

(VIDEO) DAČIĆ OTKRIO: Velika promena u stavu Amerike, shvatili su da problem nije u Beogradu, NEGO U PRIŠTINI!



Odlukom sekretara MMKS Olufemija Eliasa predviđeno je da se neće nastaviti sa daljim fazama testiranja projekta i da će on biti u potpunosti ukinut. 

Osim tehničkih problema s video-pozivima, kako se tvrdi, postoje i bezbednosni problemi, prenosi Fena.

-Šef Pritvorske jedinice Ujedinjenih nacija (UN) identifikovao je i analizirao visoki bezbednosni rizik trenutnog sistema, a to je činjenica da bi video-pozivi pritvorenika mogli biti snimani ili prenošeni uživo na društvenim mrežama na internetu, kao i nedostatak načina za sprečavanje toga - navodi se u odluci sekretara. 

TAJNI SASTANCI HARADINAJA POSLE SASLUŠANJA U HAGU! Zločinac se uspaničio, POJAVILI SE NOVI SVEDOCI!



Kako se dodaje, šef Pritvorske jedinice naglasio je da tako visok rizik postoji jer ovi video-pozivi ne mogu biti nadgledani uživo zbog tehničkih i resursnih ograničenja Pritvorske jedinice UN-a. 

Tvrdi se i da su ranije pritvorenici zloupotrebljavali prostorije za komunikaciju pri Pritvorskoj jedinici za učestvovanje u javnom obraćanju ili televizijskoj emisiji bez odobrenja šefa Pritvorske jedinice, što je suprotno onome što pravila nalažu. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija