• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: M. Dakić

25.07.2019

21:03

MINI-INTERVJU ANA BRNABIĆ, PREMIJERKA SRBIJE: Međunarodnu zajednicu ne zanimaju srpske žrtve!

Politika

MINI-INTERVJU ANA BRNABIĆ, PREMIJERKA SRBIJE: Međunarodnu zajednicu ne zanimaju srpske žrtve!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić ne veruje da će Ramuš Haradinaj i njegovi saborci odgovarati za zločine nad Srbima na Kosovu, niti da će ih stići međunarodna pravda

U razgovoru za Informer, Brnabićeva ističe da će Srbija nastaviti da se bori da istina izađe na videlo i da pravda bude zadovoljena.

- Ne gubim nadu, ali, racionalno, ne verujem da će se išta desiti. Obeležili smo 20 godina od stravičnog zločina u Starom Grackom. Gledam ljude koji su izgubili sinove, braću, očeve, za čiju smrt punih 20 godina niko nije odgovarao. Zato nemam razlog da verujem da će se to promeniti. Ne treba da gajimo nadu, ali nastavićemo da se borimo za pravdu.

Zar međunarodna zajednica ne bi trebalo da štiti i Srbe i Albance?

- Zločin u Starom Grackom se dogodio dok je na Kosovu bila prisutna međunarodna zajednica. I pogrom marta 2004. dogodio se pod njihovim protektoratom. Ako ni posle 20 godina ništa nisu uradili, to dovoljno govori o volji.

Hoće li bar sačuvati nove svedoke protiv Haradinaja, pošto ih je 30 dosad nestalo ili ubijeno?

- To je velika sramota! Zato se nadam, zbog tih ljudi koji su zaista hrabri i bore se svojim i životima svojih porodica, da će im garantovati zaštitu.

Da li mirno spavaju

Ne znam kako međunarodna zajednica može da gleda porodice žrtava i da nema odgovor ko je kriv
Ana Brnabić


Spekuliše se da bi i Tači i Veselji uskoro mogli u Hag?

- To mi deluje prirodno, ali videćemo. Borićemo se za istinu. Budite uvereni, koliko god vremena bude trebalo, nećemo odustati. Ratni zločini ne zastarevaju. Mi smo svoje zločince procesuirali, očekujemo da i drugi poštuju naše žrtve.

Da li ispada da srpska krv 'jeftina'?

- Nažalost, nisam videla ozbiljnu nameru međunarodne zajednice da nađe organizatore i izvršioce brojnih zločina nad Srbima. Ne znam kako predstavnici međunarodne zajednice mogu da gledaju ljude poput porodica iz Starog Grackog koje su na Kosovu izgubile najmilije i da ne urade ništa?! Da nemaju odgovor za ubistvo dečaka od 17 godina... Zašto su oni manje važni? To je neprihvatljivo. Valjda će se neki strani zvaničnik probuditi.

Pomoć Lučanima i Guči u sanaciji poplava

Pomoć Lučanima i Guči u sanaciji poplava
Ana Brnabić najavila je da će Vlada do kraja godine izdvojiti nešto više od 400 miliona dinara pomoći za opštinu Lučani, od čega će više od 250 miliona biti namenjeno za sanaciju štete.
- Nova ulaganja samo su nastavak posla koji je započet 2014, pri čemu imamo sve manje poplavljenih područja - kazala je premijerka, koja je posetila i opštinu Guča i Požegu.
- Završili smo put u Guči koji je odnela poplava. Dosad je isplaćeno približno devet miliona dinara porodicama koje su ugrožene poplavama - podsetila je Brnabićeva.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija