• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.07.2019

12:54

ZAŠTO IH RUSI NAORUŽAVAJU? ŠIPTARI U PANICI: Srbija dobija ofanzivno oružje, a kobajagi hoće samo da se brani! GUBIMO TRKU!

Politika

ZAŠTO IH RUSI NAORUŽAVAJU? ŠIPTARI U PANICI: Srbija dobija ofanzivno oružje, a kobajagi hoće samo da se brani! GUBIMO TRKU!

Podeli vest

Udarna tema u prištinskim medijima i danas je primopredaja ruskih oklopnih vozila Vojsci Srbije u prisustvu srpskog predsednika Aleksandra Vučića i ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Bocan Harčenka

Mediji u Prištini posebno naglašavaju prisustvo novog ambasadora Rusije u Srbiji kojem je Vučić poručio da "zahvali Putinu i Šojguu", ali i izražavaju ozbiljnu zabrinutost zbog moćnog ruskog poklona Srbiji.

Prištinski dnevnik Gazeta ekspres u tekstu pod naslovom "Rusko naoružavanje Srbije zabrinjava Kosovo" navodi da je "Rusija donirala vojna vozila Srbiji, dovodeći u pitanje bezbednost u regionu".

List prenosi status zamenika ministra odbrane lažne države Kosovo Burima Ramadanija koji je objavio na Fejsbuku.

 "Srbija se vratila u Malu Rusiju i to zabrinjava region", napisao je Ramadani.

Foto: Printskin

"Orijentacija i naoružavanje Srbije ruskom opremom ima za cilj ugrožavanje celog Balkana, istovremeno predstavljajući rusku i srpsku odmazdu protiv NATO i svetskih demokratija", objavio je Ramadani na Fejbuku, a prenela Gazeta ekspres.

Ramadani je dalje naveo da će se "trajni mir u regionu postići tek kada svaka država uđe u NATO. Rekao je da nijedna država ne služi kao Mala Rusija".

"Prisustvo i proširenje NATO-a sa Hrvatskom, Albanijom, Crnom Gorom i sada sa Severnom Makedonijom pomoglo je regionalnom miru i bezbednosti", rekao je.

I dnevnik Koha ditore pod gotovo identičnim naslovom "Rusko naoružavanje Srbije zabrinjava Kosovo" piše da "kontigent naoružanja koji je Srbija danas dobila od Rusije nije prošao bez odgovora na Kosovu!.

I ovaj list prenosi izjavu Burima Ramadanija da je reč o "povratku Srbije u Malu Rusiju", što, kako navodi "zabrinjava celi region".

Koha je objavila i deo Fejbuk statusa bivše pripadnika OVK Envera Dugolija, koji postavlja pitanje "Zašto se Srbija naoružava?", a potom i sam odgovara:

"Srbija se sve više naoružava visoko modernom opremom i oružjem, koje ponekad dobija kao poklone od Rusije, a nekad ih kupuje. Čak i uprkos protivljenju NATO, Srbija se nije zaustavila. Predsednik Vučić je rekao da ova teška oružja (od kojih sva ofanzivna) služe za odbranu Srbije!? Ko preti ovoj zemlji? Ono što je poznato i što se vidi je da, ne samo da joj niko ne preti, već je i miluju. Srbija nije kažnjena zbog ratova koje je vodila u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i nedavno na Kosovu, koja je počinila genocid i grozne zločine, naročito u Bosni i Hercegovini i na Kosovu", napisao je Dugoli.

Foto: Printskin

Prema njemu, naoružavanje se nastavlja sa samo jednim ciljem:

"Povratak izgubljenih teritorija, koje čak i danas smatra za svoje stavljajući ih u Ustav, što je slučaj sa Kosovom".

Dugoli tvrdi da nije teško razumeti namere Srbije.

"Da li se mi ponašamo odgovorno. Bez sumnje kažem ne! Umesto da gradimo iskrene odbrambene politike sa Albanijom, mi smo usvojili tri zakona koji Kosovskim bezbednosnim snagama daju ovlašćenja da štite suverenitet. Prošlo je skoro godinu dana od kada se misija promenila, a i dalje nema napretka u dobavljanju novog naoružanja i opreme. Sve to se događa jer nema volje da se napravi prava vojska. Dok se god mi bavimo takvim banalnim stvarima olakšavaćemo trku u naoružavanju Srbiji, ili "odbrani", kako je Vučić naziva" - dodao je.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bezimeni

pre 4 godine

Srbija se naoružava ofanzivnim oružjem! Ni je čudo, jer ta Srboja je vekovima poznata kao "agresor"! Prvoklasna budalaština i cinizam!

Muki

pre 4 godine

A da vas mi pomazimo kojom granatom pa da se vratite u afriku odakle ste dosli, a Iliri su Srbi ako nekome nije jasno, a skadar je Troja i Srbi i Jevreji su najstariji narodi na plabeti sto je i lotvrdio Izraelski premijer, sa zahvalom od 5000 godina saradnje sa nama, kome nije jasno, moze anglosaksonsku istoriju da uci pa da umislja da su obi iliri ahhahha bez jezika spomenika icega, a Srpski jezik ima iz ilirskog koliko god hocete reci, a siptarski i ne postoji do austrougarske, vekovna mrznja protiv Ilira odnosno srba eskalira u ovom veku.

Ludu milojko

pre 4 godine

Ma da, shiptari se bune, da ne bi...a sto oni dobijaju super cobra marinske helikoptere na poklon i TOW-2 pt rakete to nikome nista...

Perica

pre 4 godine

Pa vi šiptari razumete samo jezik sile i ništa drugo.Znam da ima puno dobrih i poštenih Šiptara i ja sam imao i imam prijatelje ali vi koji se predstavljate kao predstavnici Kosova za vas je samo metak u čelo i ništa drugo.E pa gospodo predstavnici bolje se urazumiti zbog vašeg naroda a žutu kuću i Radonjićko jezero vam nećemo zaboraviti kao ni mnoge druge zločine!

Marcco

pre 4 godine

Kako ko preti Srbiji? Pa dobar deo južne teritorije je okupiran bez najave da neko želi da reši problem okupacije sa sve domačim kvislinzima tj. šiptarima.

Micko

pre 4 godine

Normalno da su se usrali, polako im svi okrecu ledja , a sve je manje sansi da ce da imaju snage da osvoje Bujanovac i Nis, a mozda i Beograd uz pomoc Jeremica Silnog i njegovih dupelizaca.

zoran miljkovic

pre 4 godine

САМО МАЛОУМАН МОЖЕ ДА БУДЕ НЕЗАДОВОЉАН,БИЛО КОЈИМ ДОБИЈЕНИМ НАОРУЖАЊЕМ,АЛИ РУСИ НИСУ НАИВНИ, ЧАК И ШЕШЕЉ ЗНА ДА ЈЕ ЏАБЕ САМО СИР У МИШОЛОВЦИ, ПА ШТА ОНДА РЕЋИ, МИРИШЕ МИ НА ПРВУ ЛИНИЈУ ФРОНТА ПРОТИВ НАТО ПАКТА,ОПЕТ СРБИЈА,КАО 99. ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДА НИШТА НИСМО НАУЧИЛИ ИЗ СВИХ СТРАДАЊА,ИЛИ ПОСТОЈЕ ЉУДИ СА ЗАДАТКОМ ДА УВОДЕ СРБИЈУ У РАТ,више ми личи на ово друго.НАЖАЛОСТ

Mr Radomir Scepanovic

pre 4 godine

Ове године на целом српском Косову и Метохији!

grof01

pre 4 godine

Rusija naoruzava srbe da bi se borila za ruske interese do zadnjeg srbina :)

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija