• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Intermagazin

02.08.2019

18:18 >> 18:19

MILIONI SRBA ŽELE U NATO, ALI IH RUSIJA SPREČAVA! Nije šala, ovo tvrdi šef vojske SAD u Evropi Ben Hodžis! ŠTA REĆI, MAJSTORE NAĆI ĆEMO TI MESTO U LAZI!

Politika

MILIONI SRBA ŽELE U NATO, ALI IH RUSIJA SPREČAVA! Nije šala, ovo tvrdi šef vojske SAD u Evropi Ben Hodžis! ŠTA REĆI, MAJSTORE NAĆI ĆEMO TI MESTO U LAZI!

Podeli vest

Isporuka Srbiji ruskih oklopnih vozila pokazatelj je težnji Rusije da stvori nestabilnost na Balkanu, izjavio je general potpukovnik Frenklin Ben Hodžis, bivši glavnokomandujući američkih kopnenih snaga u Evropi

- Više je nego jasno da nemaju interesa da pomognu Srbiji i njenim susedima da nađu mirno rešenje za izazove. Rusija će učiniti sve da spreči integrisanje Srbije i zapada - uprkos želji miliona građana Srbije - rekao je Hodžis.

Deset ruskih oklopnih vozila koja su, prema tvrdnjama predsednika Srbije Aleksandra Vučića donirana vojsci Srbije, predstavljena su u ponedeljak u gradu Nišu, na jugu Srbije. Njihovom transport rekom Dunav prvobitno se isprečila Rumunija, članica Evropske unije i NATO-a, zbog sankcija EU uvedenim Rusiji zbog aneksije Krima.

Naposletku, ruska vozila su do Srbije ipak stigla preko Mađarske čije su vlasti odobrenje za to objasnile tvrdnjom da su transportovana civilnim, a ne vojnim avionom.

Administracija Evropske komisije je rekla da ne komentariše pojedinačne slučajeve - istakavši međutim da je primena restriktivnih mera Evropske unije odgovornost njenih članica.

- Nadam se da će Mađarska, značajan član NATO i Evropske unije, organizacija zasnovanih na idealima liberalne demokratije od kojih je ostvarila dosta koristi, pomoći da se Rusija privoli u ispunjavanju obaveza koje treba da ispuni svaki odgovorni član mešunarodne zajednice - kaže Hodžis.

- Rusija konstantno krši međunarodno pravo u crnomorskom regionu. Mađarska može biti snažan zagovornik mira ukoliko odbaci napore Ruske federacije da između nas umetne klin - ukazuje Frenklin Hodžis.

Prethodno je iz NATO stigao odgovor da Alijansa u potpunosti uvažava suvereno pravo svih država, uključujući i Srbiju, da biraju sa kim će sklapati političke i sporazume iz sfere bezbednosti.

Srbija je 2014, pre pet godina, otpočela pregovarački proces o članstvu u Evropskoj uniji. Istovremeno, održava bliske odnose sa Rusom federacijom - država koja rukovodstvu Srbije pruža podršku u vezi sa spoljnopolitičkim pitanjima čije se rešavanje kosi sa sugestijama zapadnoevropskih partneri Srbije. Poput spora Beograda i Prištine, o čemu dve strane vode pregovore uz posredstvo Evropske unije, koji su u zapećku od novembra 2018.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
isa

pre 4 godine

Magarac jedan a ostalih šest miliona nećete valjda nas pobijete. Z vas milion je veći od šest miliona.

Kosovo is Serbia

pre 4 godine

... terrorist general speaks too loudly ... usually ... when defeated ...

evo i ja sam za nato

pre 4 godine

ali da vam vratimo sva zla i da vas unistimo skotovi jedni....

mienko

pre 4 godine

nije rekao milion nego milioni. Al bez obzira, zar zapad ume da realno sagledava stvari, pa i ono sto i sami znaju preokrecu drukcije, sto se babi htilo to joj se i snilo i po tome prave propagandu! Zar nemaju toliko mozga da ce im neko zaboraviti zlocine! Zaboraviti unistenu imovinu ekonomiju, dugo iscrpljivanje naroda sankcijama, trovanjem ubijanjem dece i psihofizickom ostecenjima pokolenja! Al i da ih razumemo, moraju da pljackaju drzave, treba prehraniti toliko velikoradnog naroda. Zamili postoje 250godina a najmocniji! Ma veliki radnici ili od pljacki kao sto su i nastali. toliko slobodoumni srpski narod zeli sa vama! Ovo misli svaki srbin od ostalih sest miliona!

DEDA RAKA

pre 4 godine

Ja sam PROTIV i pripadam grupi "1 od 7 MILIONA " - sa siledžijama N I K A D ! Kauboj se zaznuo u proraćunu !!!! Hajde da izadjemo na referendum - AKO SMEŠ !

Bane

pre 4 godine

E, američka budalčino, treba ti otkinutu tu poganu jezičinu.

Deda Nole

pre 4 godine

Mozda u NATO zele DJilas,Jeremic Rada Trakovic i jos po koji jedan od pet miliona sa teraziske cesme ali samo dok drze konzervu piva ili soka

Gresni pop Milorad

pre 4 godine

Evo sve trcimo. Sve nam noge u guzicu udaraju

laki

pre 4 godine

Ovaj je na nekim drogama , sigurno , e to je zemlja ta Amerika droga i kod visokih oficira.

Dario

pre 2 godine

Очигледне алузије на блокаду Србије.. тренутно је оманула Мађарска, али у будућности ће спречавати чак и летове... Тако да нам се у лице смеју а раде на нашем сламању..

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija