• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.08.2019

16:04

(FOTO) ODLIČNA SARADNJA! Popović Ivković: Hvala Indoneziji što se protivi prijemu takozvanog Kosova u Interpol

Politika

(FOTO) ODLIČNA SARADNJA! Popović Ivković: Hvala Indoneziji što se protivi prijemu takozvanog Kosova u Interpol

Podeli vest

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Republike Indonezije, Mohamedom Čandra Vidja Judom o unapređenju policijske saradnje dve zemlje i ponovnom zahtevu takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu

Ona se zahvalila Indoneziji na principijelnom stavu o poštovanju suvereniteta i celovitosti Republike Srbije, kao i za glasanje protiv prijema takozvanog Kosova u Interpol na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini u Dubaiju.


Popović Ivković obavestila je ambasadora Indonezije da je takozvano Kosovo ponovo, po četvrti put, podnelo zahtev za članstvo u Interpolu, dodavši da takav potez Prištine govori o nepoštovanju međunarodnog prava, pravila i dosadašnjih odluka Interpola.

Foto: ministarstvo unutrašnjih poslova

 


Kako je rekla, Republika Srbija će učiniti sve kako bi sprečila prijem takozvanog Kosova istakavši da bi eventualni prijem predstavljao politizaciju ove međunarodne policijske organizacije i bio veliki presedan sa nesagledivim posledicama i po druge članice Interpola.

USPEŠNA SARADNJA! Biljana Popović Ivković na sasatnku sa ambasadorom Slovačke Republike!

Takođe, Popović Ivković je pohvalila dosadašnju policijsku saradnju dve zemlje i predložila uspostavljanje direktnog kanala komunikacije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, posebno u oblasti borbe protiv pranja novca.


Popović Ivković je naglasila da tradicionalno dobri i bliski odnosi dve zemlje traju 65 godina, još od osnivanja Pokreta nesvrstanih, dodavši da je zajednički cilj očuvanje mira i međunarodne stabilnosti.


Ambasador Indonezije, Mohamed Čandra Vidja Juda, zahvalio se Ministarstvu unutrašnjih poslova na dosadašnjoj saradnji i istakao da je povećan broj indonežanskih turista u Srbiji nakon uvođenja bezviznog režima između dve zemlje.

Foto: ministarstvo unutrašnjih poslova

 


Uvažavajući argumente Republike Srbije po pitanju ponovnog zahteva takozvanog Kosova za prijem u Interpol, istakao je da će Republika Indonezija uvek biti na strani pravde i poštovanja međunarodnog prava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija