• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

05.08.2019

18:34

(VIDEO) SRBIJA IMA PODRŠKU RUSKE VOJSKE ZA "IZAZOVE NA KOSMETU": General Mojsilović zaledio i NATO I ŠIPTARE!

Politika

(VIDEO) SRBIJA IMA PODRŠKU RUSKE VOJSKE ZA "IZAZOVE NA KOSMETU": General Mojsilović zaledio i NATO I ŠIPTARE!

Podeli vest

Rusija kao strateški partner će Srbiji i dalje pružati monogostruku podršku, izjavio je načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, navodeći da Srbija ima podršku ruske vojske za izazove na KiM

Mojsilović, koji je bio u službenoj poseti kolegama u Moskvi, rekao je za Novosti da su posebno analizirali situaciju na KiM i da je naveo da jednostrani potezi Prištine ugrožavaju bezbednosnu situaciju.

- Dobili smo podršku od ruskog vojnog rukovodstva oko toga kako radimo u vezi sa Kosovom. Naravno da smo posebno zainteresovani za bezbednost Srba, ne samo na severu Kosmeta, već u celoj pokrajini - rekao je on.

Kada je riječ o pripadnicima Islamske države koji se vraćaju u region, general Mojsilović kaže da se budno prati njihov povratak.

- Kada je riječ o borcima sa Balkana, u redovima ID najbrojnij su oni sa KiM, zatim Bošnjaci iz BiH, a ima i onih koji žive u Raškoj oblati - naveo je Mojsilović.

Što se tiče migranata koji žele da se dokopaju Evrope, kaže da se njihov broj smanjuje, ali da je trend tog fenomena nepredvidiv.

- Turska je uspela da zadrži veliki broj izbeglica. Mi se trudimo da imamo pod kontrolom tzv. balkansku rutu migranata. Trenutno ih je u Srbiji oko 4.000 - naveo je on.

Na konstataciju da NATO na krije podozrenje kada su u pitanju manevri Vojske Srbije sa Rusijom, načelnik Generalštava VS kaže da na primedbe koje dolaze sa Zapada ističe da je Srbija spremna i za saradnju sa svima.

- Suština tih aktivnosti je da nam ta saradnja koristi podizanjem kvaliteta naših jedinica - rekao je general Mojsilović.

Kako bi izgledao sukob Srbije sa Albanijom i kosovskim Albancima, kao i da li bi se NATO umešau u tajrat pogledajte u sledećem video zapisu!!! 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aha

pre 4 godine

znači, SUTRA Vojska Srbije kreće na eliminaciju paravojnih snaga koje ugroževaju Ustavni Poredak Republike Srbije naravno, uz Rusku Pomoc 100000 dinara da ovo nećete da objavite

Net

pre 4 godine

OLUJA Gotovina je smislio ključnu ratnu varku: matiranje protivnika preko Dinare

sada

pre 4 godine

ne samo ruske nego i kineske i nista od toga kada je ti Amerika

milan lala

pre 4 godine

I Srbija ima podozrenje prema NATO bombardovali su Srbiju okupirali KiM a sad naoruzavaju UCK teroriste , i sta ocekuju da ce Srbija sediti skrsteni ruku i cekati nespremna da se odbrani . Srbiju vise niko nece razarati i komadati a Srbe ubijati nekaznjeno.

za Ameriku je Rusija zemlja tr

pre 4 godine

Ruski vojni proracun 45 milijardi usd Americki 650 milijardi usd pametnom dosta

Oluja 95

pre 4 godine

Rusi su vam jedva dostavili 30 starih tenkova i cak niti to ne bi mogli da nije Mađarska zazmirila. Ameri pak imaju ogromnu bazu usred Kosova i mogu dopremat kakvo god zele oruzje. Albanci ipak imaju malo jace saveznike. Ne treba tu zaboravit niti Hrvate koji su vas satrli dok ste puno jaci bili.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija