• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

06.08.2019

11:48

PIJEM MNOGO, SPAVAM MALO! Evo kako SVETSKI LIDERI ostaju u top formi!

Politika

PIJEM MNOGO, SPAVAM MALO! Evo kako SVETSKI LIDERI ostaju u top formi!

Podeli vest

Novi britanski premijer Boris Džonson ne ostavlja utisak osobe koja brine o svom zdravlju i izgledu. Međutim, ni Vinston Čerčil se nije mogao pohvaliti vitkom figurom - pušio je cigarete i konzumirao alkohol, ali je uprkos tome doživeo duboku starost. Sa druge strane, predsednik Rusije Vladimir Putin pokazuje zavidnu fizičku formu

- Mnogo pijem, malo spavam, pušim cigaretu za cigaretom. Zbog toga sam 200 odsto u formi. Nikada nisam stajao tamo gde sam mogao da sedim i nikada nisam sedeo gde sam mogao da ležim - podelio je svoje tajne dugovečnosti Vinston Čerčil, koji je živeo 90 godina.

Nekoliko decenija kasnije, sa druge strane Atlantika, Čerčil je dobio naslednika. Donald Tramp ne voli sport, mnogo radi i malo spava. Za razliku od prethodnih predsednika SAD, Tramp nikada nije vodio računa o pravilnoj ishrani, ne odričući se pice i hamburgera. Dok drugi lideri država grickaju orahe, voće ili povrće, Tramp jede čips ili kolače.

Foto: wikipedia

U Beloj kući Tramp večera odreske od crvenog mesa, što manje povrća, a ukoliko se odluči za salatu onda je to „kob" sa „rokfor" sirom i slaninom. Pored toga, u neograničenim količinama pije dijetalnu kolu, ali je zato prilično ravnodušan prema alkoholu.

Isto je i sa fitnesom.

- Ponekad - što ređe, to bolje - opisao je američki predsednik svoj raspored treninga.

Tramp jedino pravi izuzetak kada je reč o golfu, ali ni tu se mnogo ne napreže - tokom igre po terenu se ne kreće peške, nego golf vozilima.

U knjizi "Razmišljaj kao milijarder" on objašnjava - da biste postigli uspeh, morate da radite celu sedmicu, bez praznika i vikenda. I manje spavajte.

Foto: Tanjug/AP

Tvrdi da je njemu sasvim dovoljno 3-4 sata sna. Bivši Trampovi saradnici rekli su da su poruke od njega stizale i kasno uveče i rano ujutru.

Prema rečima Majkla D'Antonija, biografa američkog lidera, Tramp je uveren da će dugo živeti, zahvaljujući dobroj genetici - njegov otac je umro u 93. godini života.

Tri prethodna američka predsednika vodila su računa o ishrani i bavili su se sportom. Ljubitelj tenisa Bil Klinton je 2010. godine postao vegan. Uzimajući u obzir da je rođen u Arkanzasu, gde niko ne može da zamisli život bez roštilja, to je za njega bio ozbiljan korak. Doručkovao je smuti od bobičastog voća, ručao zelenu salatu sa pasuljem, za užinu je jeo orahe, humus ili sveže voće, dok je večerao kinou. Samo je za praznike konzumirao vegetarijanski hamburger ili omlet od jaja.

Foto: AP/ Reuters

Bivši predsednik SAD Bil Klinton prešavši na takav način ishrane, predsednik nije dugo čekao rezultate - smršao je 13 kilograma.

- Pun sam energije! Odlično se osećam! - govorio je taj bivši predsednik.

Džordž Buš Mlađi, koji je postao predsednik nakon Klintona, u mladosti je vodio bitku sa alkoholizmom. Voleo je da vozi „mauntin bajk", na kojem je prelazio na desetine kilometara. Tvrdio je da je to najbolji način za razgibavanje i bistrenje misli.

Barak Obama je satima igrao golf, svaki vikend. Tramp ga je zbog toga kritikovao, rekavši da Obama tome posvećuje previše vremena.

On se bavio sportom ceo život. U mladosti je više voleo fudbal i košarku. Uzgred, specijalno za njega, u Beloj kući je teniski teren pretvoren u košarkaški.

Foto: Tanjug

Kada se preselio u službenu rezidenciju, prestao je da puši i više nije naručivao hranu u restoranima. Obamina supruga Mišel je tvrdila da predsednik vodi računa o ishrani. Na primer, kako bi se razbudio on ne pije kafu, nego jede bademe. Pored toga, redovno je posećivao teretanu.

Ruski lider Vladimir Putin takođe pokazuje dobru fizičku formu - na televiziji se pojavljivao u trenerci, kimonu, a najčešće u opremi za hokej. On je strasni pobornik zdravog načina života i ljubitelj sporta. Od detinjstva trenira džudo.

U jednom intervjuu predsednik je rekao da dan počinje na bazenu, a zatim ide u teretanu. Godine 2015. godine Putin je održao javni trening u teretani rezidencije „Bočarov ručej" u Sočiju zajedno sa predsednikom Vlade Dmitrijem Medvedevom.

Foto: Printskrin video

Kada je reč o ishrani, ruski lider je rekao da je prilično skroman. Birajući između mesa i ribe, odabraće ribu, voli ovčetinu, ravnodušan je prema slatkišima, ne računajući sladoled. Pije zeleni čaj. Prilikom poseta drugim zemljama, sa zadovoljstvom konzumira jela domaće kuhinje.

Pre sedam godina Putin je u svojoj kuhinji ugostio snimateljsku ekipu kanala NTV. Tom prilikom je rekao da ujutru nakon treninga doručkuje kašu i sitni sir sa medom, sirova jaja od prepelice, kao i poseban koktel, koji priprema po sopstvenom receptu. Osnovni sastojci napitka su ren i cvekla. Takođe je rekao da je ravnodušan prema alkoholu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija