• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

07.08.2019

19:46

SRBIJA NE MOŽE U EU ZBOG 'MIGOVA 29'! NATO ucena, traže od nas da se odreknemo sami sebe!

Politika

SRBIJA NE MOŽE U EU ZBOG 'MIGOVA 29'! NATO ucena, traže od nas da se odreknemo sami sebe!

Podeli vest

Izvršni direktor Atlantskog saveta Dejmon Vilson poručio da Srbija, ako hoće u EU, mora što pre da uvede sankcije Rusiji i prekine vojnu saradnju sa Moskvom

Dejmon Vilson, izvršni potpredsednik Atlantskog saveta, političke sekcije NATO pakta, poručio je da Srbija mora da odustane od vojne saradnje sa Ruskom Federacijom ukoliko želi da postane punopravna članica Evropske unije!

On je naglasio da sve dok ima vojnotehničku saradnju sa Rusijom i nabavlja novo oružje i opremu iz ove zemlje, Srbija neće moći da uđe u EU.

Štetno i neodgovorno

Vilson je potvrdio da nabavka 'migova 29', ruskih oklopnih vozila BRDM 2, novih tenkova i drugog naoružanja jeste veliki problem za Zapad. On je u intervjuu za 'Glas Amerike' istakao da je nedavna ruska donacija deset izviđačkih oklopnih vozila i vojnotehnička saradnja sa zvaničnim Kremljom "štetna i neodgovorna"!?! Ona je, prema njegovom mišljenju, posledica negativnog ruskog uticaja na Srbiju.

ALEKSANDAR VULIN
MINISTAR ODBRANE
Vučić je jedini državnik u Evropi koji nije svoju zemlju uveo u NATO, jedini koji nije uveo sankcije Rusiji, jedini koji glasno govori o NATO agresiji i zločinima nad Srbima.

- To jeste pokušaj da se oslabi i onemogući normalizacija odnosa Beograda i Prištine. Put Srbije ka EU vodi samo kroz normalizaciju odnosa sa Kosovom, a ne kroz rusko naoružanje, ne preko oružja iz Moskve. Sve dok je Kosovo otvoreno pitanje, videćemo ruske pokušaje, videćemo srpske igre i sve te kontroverzne odnose. Trenutne odluke mogu jako da štete samim ciljevima Srbije - naveo je Vilson i dodao da ipak razume da je Rusija uz Srbiju po pitanju Kosova u UN.

Pre samo nekoliko dana objavljena je i Vilsonova izjava da Srbija "pod hitno" mora da reši problem Kosova, a da bi nagrada za taj sporazum moglo da bude i članstvo u EU.
- Ovo jeste prilika za Srbiju da razvije svoju ekonomiju, da poboljša potencijal radne snage i omogući bolju budućnost za sve one koji žele da ostanu u svojoj zemlji time što će ubrzati put ka EU - objasnio je ovaj funkcioner Atlantskog saveta i apelovao na zvanični Beograd da prestane sa diplomatskom ofanzivom za povlačenje priznanja Kosova i blokade njenog članstva u međunarodnim organizacijama.

Podsetimo, između Srbije i Rusije postoji više sporazuma o vojnotehničkoj saradnji i u našu zemlju je pre desetak dana stigao prvi kontingent od deset oklopnih izviđačkih vozila BRDM 2, koji su stigli kao donacija predsednika Vladimira Putina. Rumunija je tada zabranila da ovo naoružanje bude isporučeno preko njene teritorije zbog sankcija koje je EU uvela Rusiji. Vozila su naposletku isporučena preko Mađarske, koja je dozvolila prelet.

Foto: Informer DN

Neobavešteni Vilson

Komentarišući najnovije poruke Srbiji, general u penziji Vidosav Kovačević kaže da je Vilson očigledno neobavešten o našoj politici vojne neutralnosti.
- Mi uspešno sarađujemo i sa Istokom i sa Zapadom i nabavljamo naoružanje i od Rusije, ali i od Francuske. Ne vidim u čemu je problem. To je put kojim se teže ide, ali to je i jedini ispravni put. Ta sloboda koju smo ostvarili i teško je nosimo omogućava nam da ne moramo da trpimo ničije pritiske iako mnogi pokušavaju. Mi smo jedina zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji, nećemo u NATO i zato smo trn u oku mnogima. Opredeljeni smo za EU i ostajemo na tom putu, ali to ne sme da nas koči. Danas i moćna Nemačka sarađuje s Rusijom i gradi 'Severni tok', pa kako onda od nas očekuju da uvodimo sankcije Moskvi?! - napominje Kovačević.

VELT: RUSIJA ŽELI VOJNU BAZU U REPUBLICI SRPSKOJ! Nemačkom listu se ponovo "priviđaju srpski i ruski tenkovi u BiH i na KIM"!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
knez

pre 4 godine

A kazu , ulazak u EU ne podrazumeva clanstvo u nato. Pa kakav je onda problem.

Rade

pre 4 godine

Dejmon Vilson ..... Ova očito ne školovana budala, ne zna da su Srbi najbolji ratnici na svetu, i da je zbog Srba počinjao svaki svetski rat. Ako ima želju da ne ugrozi ceo svet, neka se mane Srba i Srbije ! ! ! ! ! !

ante

pre 4 godine

videli smo te najbolje ratnike na traktorijadi 95 kako gaze civile da bi se izvukli a i 99 predaja posle vazdusnih napada,nikad nijedna zemlja u istoriji nije kapitulirala a da kopnene snage nisu ni usle na njenu teritoriju smesno bre

Smrad1

pre 4 godine

Dobra šala majstore. Mnogo šaljiv narod mi Srbi

gaša

pre 4 godine

A ,zašto vi ,ze početak ne ugasite "nato" ,jedinu svetsku terorističku silu na planeti, koja uništava druge narode i države...Možda bismo ,tada i sarađivali sa "sad" i više vam verovali...

Marcco

pre 4 godine

Bolesnik. Podrzavaju narko bande, teroriste i ubice a sad jos treba da se ugledamo na njih. Pa i da nisu direktno radili na stetu Srbije bilo bi upitno da li sebe možemo da vidimo u društvu te stoke što im je "dobra, demokratska i razcijena".

duster

pre 4 godine

kako da prekinemo saradnju sa rusijom i kinom kada su nam ono jedini koji pruzaju ruku spasa u ,,un,,u . da nije bilo rusa u ,,un,,u da uloze veto pre par godina bi nas proglasili genocidnima na pravdi ovog neuvidjajnog boga i samo koliko su puta predlozili da se vandredno odrzi tema po pitanju kosovametohije

SS

pre 4 godine

Prosto kao pasulj,na migove stavite američku zastavu i oznake,i eto možemo poleteti u EU,kad smo toliko zapeli.

RINGISPIL

pre 4 godine

Od ovakvih budalastina i žabe dobijaju EREKCIJU.

djordje

pre 4 godine

Još jedna budala! Mnogo ih ima takvih Bog te maz,o.

master

pre 4 godine

Kako da tom debilu kazem kulturno da bi vi to objavili, kretenu nosi se u p. maaaatttteeerrriiinnu.

srle

pre 4 godine

Ljudi, pa i slep bi video da u EU za nas nema buducnosti. Primili su Hrvate, ej Hrvate pre nas, koji su pocinili jedino pravo etnicki ciscenje posle drugog sv. rata. To bi trebalo da bude dovoljan razlog da raskrstimo s tim ali ne, mi ponavljamo mantru da moramo u EU.

laki

pre 4 godine

čovek radi za nas. ulazak u eu znaci i kraj stbije i prelazak u kolonijalne status.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija