• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.08.2019

11:05

JEDINSTVEN PRIMER U SVETU! Uklonjene zaštitne ograde ispred zgrade Predsedništva Srbije!

Politika

JEDINSTVEN PRIMER U SVETU! Uklonjene zaštitne ograde ispred zgrade Predsedništva Srbije!

Podeli vest

Sedište predsednika Republike Srbije od jutros je bez zaštitnih barijera što je jedinstven slučaj u svetu

Radnici "Beograd puta", naime, uklonili su zaštitnu ogradu ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu, po nalogu predsednika Aleksandra Vučića, nakon što su tokom protesta "1od 5 miliona" demonstranti pokušali da nasilno uklone bezbednosnu barijeru i uđu u zgradu, u kojoj je sedište predsednika Republike. 
To znači da će građanima sada praktično biti omogućen pristup do samog ulaza u zgradu Predsedništva.

Savetnica za medije predsednika Republike Suzana Vasiljević rekla je da je to, inače, protivno svim bezbednosnim preporukama i zakonu, ali, kako kaže, građani će sada moći da priđu do samih vrata da se ne bi pravila fama od događaja, kakav se odigrao ispred Predsedništva u subotu uveče.

 

Foto: Tanjug

- Ovo je jedinstven primer u svetu, ali da probamo da pokažemo kako Srbija može i kako je Srbija demokratska zemlja, koja je otvorila prostor oko zgade. Nadamo se da će svi umeti to da poštuju i da će se sa poštovanjem odnositi prema objektima koji su simbol države - rekla je Vasiljević.

(VIDEO) VUČIĆ O POKUŠAJU UPADA U PREDSEDNIŠTVO: Sklonićemo ograde, uradite sve šta god želite, samo NEMOJTE DA KRŠITE ZAKON! Nećemo scene iz Pariza u Beogradu!

Ponovila je da će, po nalogu predsednika, sam ulaz ubuduće obezbeđivati pripadnice specijalne jedinice Kobre, sa oznakama i, verovatno, u vojnim unoformama, kako ne bi bilo spekulacija o tome ko obezbeđuje zgradu.

- Ovu zgradu jedino i isključivo obezbeđuju pripadnici specijalne jedinice Kobre, kao i u prošlu subotu - podvukla je Vasiljević.

Ona je istakla i da je ovo jedinstven primer u svetu da zgrada predsednika ne bude obezbeđenja fizičkim barijerama.

Kako kaže, svako ko je putovao i imao priliku da izveštasa iz Bele kuće, Jelisejske palate, ili bilo kog drugog državnog objekta na svetu, zna da nigde nije moguće prići, zato što su svi državni objekti i sve predsednicke rezidencije, kao i radni prostor predsednika države ili vlade obezbeđeni visokim ogradama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni Bot

pre 4 godine

Primer koji pokazuje da zivimo u zemlji u kojoj jedan covek odlucuje o svemu radi ostajanja na vlasti,u normalnoj zemlji za bezbednost odlucuju strucni i obuceni ljudi a ne predsednik,sad jos da naredi da nam plata bude 510€ umesto jedva 300€ pa da uzivamo jos vise nego sad.

Cdui

pre 4 godine

Veoma rizicno..velike zemlje ne dozvoljavaju na 100 metara da se pridje vladinoj zgradi i sigurne su od nereda 100 %..

Duško

pre 4 godine

I to se zove bezbednost? Na predsednika može da nasrne ko god želi, niko ga neće braniti. I Đinđić je bio pred zaključanim vratima na zgradi vlade Srbije, isključene kamere, a na kilometar i po na ulicama ni jednog jedinog saobraćajnog policajca. Stvarno smešno izgledaju balavci koji po selima noću jurcaju trotoarom sa neregistrovanim mopedima, bez dozvole i lične karte. I obesni koji voze po trotoaru između solitera u blokovima. Srbija definitivno postaje sigurna kuća za sve nasilnike.

Pavle

pre 4 godine

Ortodoksna glupost! Cemu se svet stidi Srbija se ponosi. Huligani u zatvor?

Jovan

pre 4 godine

Ograda nije bila nikada ispred Predsednistva. Ni za vreme Tadica ni za vreme Tome Nikolica. Jedino je plasljivko stavio ogradu od kada se poslednji put uplasio. Ne lazite Suzana i ti sa klupom na glavi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija