• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Pink.rs

12.08.2019

12:22

(VIDEO) ŠIPTARI ZVECKAJU ORUŽJEM! Lazanski: Priština je u STRAHU od SRPSKIH TENKOVA! Ako Amerika isporuči NAORUŽANJE tzv. Kosovu, U VELIKOM SMO PROBLEMU!

Politika

(VIDEO) ŠIPTARI ZVECKAJU ORUŽJEM! Lazanski: Priština je u STRAHU od SRPSKIH TENKOVA! Ako Amerika isporuči NAORUŽANJE tzv. Kosovu, U VELIKOM SMO PROBLEMU!

Podeli vest

Vojni analitičar Miroslav Lazanski nazvao je lupetanjem izjavu brata bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, Dauta Haradinaja, da će kosovske bezbednosne snage, odnosno, kako je rekao, kosovska vojska, "imati najmodernije oružje u regionu"

-Više nego komična izjava Dauta Haradinaja, ali bilo je i u našim medijima u kojima se omalovažavalo ono što smo od Rusije dobili, a dobili smo oklopne automobile, koji nemaju veze sa zarđalim oružjem, to su najnovije verzije oružja. Oni jesu izvorno stari, ali su toliko modifikovani da predstavljaju poslednju reč tehnike - naglasio je Lazanski za Pink, podsetivši da su pojedini avioni u SAD još iz doba vijetnamskog rata.

 On dodaje da se menja elektronika, ali ako mu promenite elektroniku, borbenu stanicu, dodate oklop, onda to više nije to vozilo već moderno vozilo. 

- Ali kod nas postoji ta vrsta zlobe koja se politizuje. Svi napadi na to su političke naravi, nema tu tehničko-tehnoloških primedbi, jer ja bih voleo da neko istrči sa argumentacijom nekom, ali sve se svrsta u vrstu političke primedbe - istakao je Lazanski i dodao da ovo što "lupetaju", Prištini ne treba uzimati za ozbiljno. 

(FOTO/VIDEO) SKANDAL! RAMUŠ HARADINAJ PUCAO IZ KALAŠNJIKOVA U DEČANIMA! KFOR ćuti, a zločinac opet ispaljuje rafale na Kosovu i Metohiji

 

On je isključuje mogućnost naoružavanja Prištine, ali misli da je to više sakupljanje političkih poena pred izbore.

 - Treba voditi računa jer su SAD priznale Kosovo, imaju vojno-tehničku saradnju, pa ne bi bilo čudno da odluče da ih naoružavaju, a to bi onda bilo kršenje rezolucije 1244 i morali bismo da reagujemo u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija - zaključio je Lazanski.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ludi Milojko

pre 4 godine

Pa jeste ameri ce albancima da 'poklone" Super Cobra helikoptere ( dvosed borbeni helikopter sa topom gatling 20mm i vodjenim i nevodjenim raketama), 12, iz Marinskih depoa, i PT rakete TOW-2, isto tako je moguce da ca da dobiju i tenkove M60A3 samo modifikovane u Izraelu do tipa Magach 7, nesto "polovnih" hamera i nesto M113 transportera i m2a2 bredly borbenih vozila pesadije malo starije verzije....g. Lazanski ima pravo....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija