• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.08.2019

12:01

(FOTO) POPOVIĆ: Pripremne radnje teku po planu, izgradnja Srpsko-kineskog industrijskog parka početkom sledeće godine

Politika

(FOTO) POPOVIĆ: Pripremne radnje teku po planu, izgradnja Srpsko-kineskog industrijskog parka početkom sledeće godine

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, sastao se sa predstavnicima kompanije China road and bridge corporation i tom prilikom sa njima razgovarao o napretku projekta izgradnje Srpsko-kineskog industrijskog parka u Beogradu

Na sastanku je potvrđeno da sprovođenje radnji neophodnih za početak izgradnje Industrijskog parka teče po planu i da bi njegova izgradnja trebalo da započne početkom sledeće godine. 
Popović je istakao da je u toku izrada Master plana i da će Industrijski park u Beogradu biti projektovan po uzoru na najbolje i najmodernije industrijske parkove u Kini i svetu. 

Foto: Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj

 - Radi se o Industrijskom parku koji će se prostirati na 330 hektara zemljišta kod Pupinovog mosta u Borči. Gradiće se u tri faze. Ukupna investicija iznosi oko 300 miliona evra. Očekuje se da će u parku biti direktno otvoreno 10.000 novih radnih mesta, a indirektno još 15.000 -  naveo je Popović i dodao da se radi o visokotehnološkim radnim mestima. 

 - Industrijski park u Beogradu biće centar inovacionog razvoja u ovom delu Evrope, sa brojnim inovacionim kompanijama, fakultetima, najmodernijim laboratorijama za istraživanja i razvoj, posebno u oblasti veštačke inteligencije i robotike, u čemu su Kinezi lideri u svetu - naveo je Popović.

Foto: Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj

On je ukazao da će izgradnja ovog parka doprineti da mladi ostaju u Srbiji, kao i da se naša zemlja profiliše kao jedna od najatraktivnijih inovacionih i IT destinacija za inženjere iz inostranstva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija