• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Intermagazin/Informer

17.08.2019

21:28 >> 21:30

ZAPAD SPREMA LIKVIDACIJU SRPSKE I GVOZDENU GRANICU NA DRINI! Pakleni NATO plan protiv Srba, sad više nema dileme, PALMER JE OTKRIO ŠTA NAS ČEKA!

Politika

ZAPAD SPREMA LIKVIDACIJU SRPSKE I GVOZDENU GRANICU NA DRINI! Pakleni NATO plan protiv Srba, sad više nema dileme, PALMER JE OTKRIO ŠTA NAS ČEKA!

Podeli vest

NATO ne odustaje i pritisci su jaki, jer je jaka i težnja da se ceo Balkan uvuče u Alijansu, kaže prof. dr Srđa Trifković, publicista i istoričar, komentarišući izjavu zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metju Palmera

Podsetimo, Palmer je poručio da SAD podržavaju sporazum tri najuticajnije stranke u BiH, kojim je utvrđen kompromis kao put napretka kada je reč o EU, NATO i formiranju vlasti i pored protivljenja Banjaluke svakoj ideji da RS bude deo NATO.

- Reč je o dugoročnom projektu koji ima za cilj poravnanje terena za, eventualno, Kineze koji žele da konstruišu svoj tranzitni koridor od Pireja i Soluna ka centralnoj Evropi - kaže Trifković.

Govoreći o BiH, kaže da bi članstvo u NATO značilo da Drina po prvi put postaje granica sa velikim G i u punom smislu te reči.

- Srbi iz Republike Srpske i Srbije bili bi razdvojeni barijerom koja bi bila, ne samo formalno-pravna kao što je sada, već u punom kapacitetu geopolitička i geostrateška - kaže Trifković za Pink.

Dodaje da bi članstvo BiH u NATO, sa stanovišta širih strateških i dugoročnih planova, na zapadu bilo posmatrano kao korak ka likvidaciji RS, što i jeste krajnji cilj.

- Od Republike Srpske žele da ostave samo praznu ljušturu koja možda ima samo ime, a kada bi BiH zaista ušla u NATO, time bi bio završen proces likvidacije, koji je započet dok se još ni mastilo na Dejtonskom sporazumu nije osušilo - kaže Trifković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihailiovic

pre 4 godine

Ja to govorim godinama ali moji komentari se CENZURISU od INFORMERA,bravo,otkrili ste AMERIKU !

Bane

pre 4 godine

Pa, ti Vučiću, guraj Srbiju, u EU, pa pod moranje u NATO. Osvesti se Vučiću, na vreme.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija