• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

19.08.2019

11:48

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA PINKU: Đilas i njegovi "stručnjaci" napadaju autoput "Miloš Veliki", a sami su uspeli da izgrade samo 12 kilometara!

Politika

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA PINKU: Đilas i njegovi "stručnjaci" napadaju autoput "Miloš Veliki", a sami su uspeli da izgrade samo 12 kilometara!

Podeli vest

Oni koji danas napadaju auto-put već su imali priliku da se pokažu dok su bili na vlasti i za to vreme izgradili su nekoliko kilomnetara autoputa i Most na Adi bez pristupnih saobraćajnica, a koji je svečano otvaran čak nekoliko puta, rekao je za "Novo jutro" televizije Pink glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević

 

Vest o novoizgrađenim, ali i najvljenim autoputevima od izuzetnog je značaja za celu Srbiju, kaže Vučićević. Još 1945, kako ističe, govorilo se o potrebi izgradnje moderne saobraćajnice brzog tipa prema Zapadnoj Srbiji.

- Još tada se govorilo o tome, a ostvarili smo 74 godine kasnije. Čekalo se ovoliko jer su vlasti bile nesposobne i jer su vladali uvek oni kojima je bio preči lični džep od državnog budžeta. Prethodna vlast krenula je u izgradnju auto-puta prema Čačku i to u kampanji 2009/2010. godine. Za tri godine koliko su bili na vlasti napravili su čak 12,5 kilometara puta – priča Vučićević i dodaje da se nakon smene vlasti krenulo u intenzivniju izgradnju tog autoputa.

Kaže i da je deonica Ub-Lajkovac, koju su gradili Đilas i Tadić, morala skoro potpuno da bude srušena, kako bi se ispravio auto-put pravljen od gline.

- Rađeno je nekvalitetno, a sve da bi se uzele pare i da bi se hvalili kako grade autoput. Sada ti stručnjaci drže lekcije oko "Miloša Velikog", nazivaju ga "takozvanim" i smatraju sebe većim stručnjacima. Kada jesu, zašto oni ne izgradiše autoput – upitao je Vučićević.

Foto: Pink.rs

Dodaje da im smeta što se zove "Miloš Veliki", pa je tako Zoran Živković juče izjavio da Miloša Obrenovića niko nije oslovljavao sa "Veliki".

- Kakav je nama čovek bio premijer, dobro je da ova država i postoji! Predstavljaju se kao veliki stručnjaci, elita, vlasnici izvanrednih diploma, a ne znaju da se glavna ulica u Beogradu zvala Miloša Velikog – kaže Vučićević za Pink.

Foto: Pink.rs

Ističe da je država postala poštena, da je skupila novac i da će biti i za nove autoputeve.

- Državna kasa nam je u plusu. U njihovo vreme bila je u manjku iako ništa nisu gradili i radili. Đilas je izgradio most na koji niko nije mogao da se popne, a otvarali su ga sto puta – kaže urednik Informera.

On ističe da se ovaj put čekao 74 godine, da je na Ibarskoj mnogo ljudi poginulo i da danas konačno imamo bezbedan autoput.

Kaže da napadaju sve one koji vide rezultate, koji su zadovoljni putevima i napretkom generalno. Među napadanima su u poslednje vreme Nenad Jezdić i Goran Bregović. Ističe da je napredak neosporan, da ga potvrđuju Svetska banka, Fajnenšel tajms, zapadni lideri…

- Sada ovi stručnjaci osporavaju uspeh. Oni znaju, a Fajnenšel tajms ne zna! – kaže Vučićević za Pink i dodaje da je Srbija 2012. bila pred bankrotom, jer je budžet bio prazan. Danas se mnogo gradi, mnogo je investicija, turista…

Kako kaže, svaki normalan opozicioni političar rekao bi: "svaka čast". 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija