• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

20.08.2019

09:25

(VIDEO) VESIĆ NA PINKU: Trifunović RAZOTKRIO KAKO ĐILAS ŠEFUJE MEDIJIMA i koristi ih za LINČ protivnika!

Politika

(VIDEO) VESIĆ NA PINKU: Trifunović RAZOTKRIO KAKO ĐILAS ŠEFUJE MEDIJIMA i koristi ih za LINČ protivnika!

Podeli vest

Dragan Đilas preko svojih medija linčuje svakoga ko mu se suprotstavi, pa i svoje političke saradnike, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić, dodajući da je ovo juče otkrio Sergej Trifunović tražeći upravo od Đilasa da mu ugovori susret sa urednikom televizije N1


- Napadaju se i svi oni koji se usude da pohvale rad aktuelne vlasti, pa su tako ovih dana na udaru Željko Joksimović, Nenad Jezdić, Goran Bregović - kaže Vesić na TV Pink.

Govoreći o najnovijem sastanku vlasti i opozicije na FPN-u, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže "da se juče očigledno nisu razumeli" jer je opozicija došla kako bi pričala o tome kako da se uređuju mediji, umesto predstavljanja kandidata na političkim listama, što je predviđeno kao tema od strane organizatora skupa.

- Mi smo došli spremni da pričamo o tome, jer pravila predstavljanja kandidata postoje odavno i, s obzirom na to da se društvo menja, sigurno je da nešto treba promeniti, unaprediti, doraditi, precizirati. Međutim, opozicija je došla kako bi govorila o medijima i o njihovom uređivanju. Došli su da bi govorili kako da se političke stranke dogovore oko izveštavanja medija tokom kampanje. Ovo je neverovatno, ali je onda jasno kako oni shvataju medije: oni su sredstvo za njihovu politiku, a ne važan deo društva – kaže Vesić za Pink.

Foto: pink.rs

Podseća na Đilasovo trgovanje sekundama dok je bio gradonačelnik, što je klasičan sukob interesa, a onda se, kako kaže, juče ispostavilo da je Đilas jako važan faktor u uređivanju televizije N1.

- Nakon jučerašnje lažne vesti koju je ova televizija objavila, Sergej Trifunović je preko Tvitera tražio od Đilasa da razgovara sa Jugoslavom Ćosićem. Dakle, Trifunović je otkrio da je Đilas šef na ovoj televiziji! – kaže zamenik gradonačelnika, dodajući da je ovo dokaz da Đilas uređuje i program, odlučuje o tome ko će da se pojavi na ovoj televiziji i sve ovo služi isključivo interesima njegove politike.

Vesić kaže i da Trifunović javno optužuje Đilasa da je kupio sve opozicione medije i to je, kaže Vesić, tačno.

- Kontrolisao je sve medije dok je bio na vlasti, a danas opozicijom upravlja kao nekada državom i to upravljanje sprovodi kroz medije. Preko medija linčuje svoje političke saveznike i to je juče uradio. Dakle, ako neko pokuša da mu se suprotstavi, dobije harangu na N1 i to je nešto što pokazuje kako Đilas razume politiku: ili kupovina, ili linč – kaže zamenik gradonačelnika. Ističe da je Trifunović, iako njegov politički protivnik, kroz seriju Tvitova uspeo da razotkrije Đilasa i to kako on funkcioniše.

- On kao robove drži ljude iz opozicije i onda je jasno zašto želi da uđe u bojkot: nema stranku! On ima samo pare, dok drugi imaju stranke. A ako ovi koji imaju stranke ne uđu u Skupštinu, onda nema para od države, a Đilas svojim sitnim parama može da ih drži. Đilas ne zna da napravi stranku, on zna samo da je kupi i to tako funkcioniše – kaže zamenik gradonačelnika.

Đilasu su mediji neophodni kako bi preko njih napadao svakog ko se usudi da kaže da je autoput „Miloš Veliki“ dobar, kaže Vesić.

Kaže da je Zoran Živković na sastanku juče rekao da nijedan novinar u Srbiji ne radi dobro svoj posao.

- Rekao je da bi trebalo da usvojimo pravila po kojima će novinari raditi. Kada smo ga pitali kako mi, kao političke stranke, možemo to da uradimo, Živković je odgovorio "zar se oni (novinari) nešto pitaju" – kaže Vesić.

Na sastanku je, kaže, opoziciji najveći problem bilo otvaranje auto-puta „Miloš Veliki,“ tačnije sama činjenica da je otvoren, ali i pitanje zašto je Vučić bio na svečanosti.

- Pitao sam ih što oni nisu napravili autoput, a da jesu, oni bi ga i otvorili. Tadić se slikao kada je doveo „fiat“, što je i u redu, a slikao se i posle kada je počeo da se proizvodi novi model „fiata“. Đilas se slikao na Mostu na Adi za beogradske izbore. To je tada bilo u redu, a sada se insistira na tome da se Vučić ne pojavljuje u javnosti, da mu se zabrani. To je neverovatno! – kaže Vesić.

Dodaje da Đilasa interesuju REM i Javni servis samo kako bi pravio pare. I ceo protest ga takođe zanima samo kako bi pravio novac.

- REM je važan jer N1 nezakonito emituje program u Srbiji, jer nije registrovan, odnosno: imaju studio u Beogradu, a vode se kao strana televizija, čime ne plaćaju porez ovde. Zato im treba REM – objašnjava Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija