• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

20.08.2019

13:19

POLITIČKI PREDSTAVNICI SRBA SA KIM SAGLASNI: Snaga je u jedinstvu!

Politika

POLITIČKI PREDSTAVNICI SRBA SA KIM SAGLASNI: Snaga je u jedinstvu!

Podeli vest

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović sastao se u ovoj opštini sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i potpredsednicima ove stranke Daliborom Jevtićem i Igorom Simićem, a nakon sastanka saopšteno je da će Srbi na KIM ostati jedinstveni i istrajni, uprkos brojnim izazovima sa kojima se susreću

Poseta je dokaz jedinstvenog delovanja u cilju opstanka i ostanka našeg naroda, kazao je Popović, a sastanku je prisustvovao i predsednik Privremenog organa SG Priština Ljubinko Karadžić.

Popović je sa Rakićem, Jevtićem i Simićem razgovarao o problemima sa kojima se građani suočavaju, ali i projektima čija realizacija je u toku, a to je pre svega nastavak stambenog zbrinjavanja i pomoć socijalno ugroženim porodicama.

Sagovornici su se složili da je današnja poseta pokazatelj da se nastavlja jedinstveno delovanje, u cilju unapređenja života građana i da se uprkos brojnim izazovima neće odustati od zajedničkog puta.

Foto: A. Grbović

-Najbitnije je da smo dogovorili dalje zajedničko delovanje, kao i do sada, da zajedno određujemo prioritete, rešavamo probleme i gradimo, a sve sa ciljem da stvorimo što je moguće bolje uslove za naše građane - kazao je Popović.

-Bez zajedništva ne možemo dostići cilj, da smo svesni svega što se dešava u ovoj specifičnoj situaciji u kojoj živimo, da smo tu za naš narod, a sa druge strane siguran sam da naši sunarodnici prepoznaju pravu priču i ko može da im garantuje sigurnu budućnost - dodao je Popović.

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić kazao je da na današnjem sastanku imali konsturktivne i plodonosne razgovore.

-Očekuje nas trnovit put, ali kada smo zajdeno, složni i jedinstveni taj put možemo utabati i olakšati našem narodu i obezbediti bolji život ovde, a to znači sigurnu i bolju budućnost. Nastavićemo sa ulaganjima, u tome će nam pomoći i država Srbija - kazao je Rakić.

Potpredsednik Srpske liste i ministar za povratak u ostavci Dalibor Jevtić istakao je da su razmatrane mogućnosti i kapaciteti za pomoć ljudima, ne samo u Gračanici, nego i na teritoriji celog Kosova i Metohije.

-Mi kao politički predstavnici Srba bićemo svuda tamo gde postoji potreba da sa ljudima razgovaramo i to će biti naša obaveza. Krenuli smo iz opštine Gračanica da realizujemo naš plan, ali svakako ćemo u narednom periodu biti svuda gde za to postoji potreba kako bi se direktno upoznali sa svim problemima sa kojima se naš narod susreće - istakao je Jevtić.

Nakon razgovora u zgradi opštine delegacija je posetila socijalno ugroženu porodicu Vasić, a potom je položen kamen temeljac za igradnju kuće porodici Zorana Velića. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija