• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.08.2019

13:42

(FOTO) STIGLA NOVA VOZILA ZA VATROGASCE! Stefanović: Ponosan sam kako ovi momci i devojke štite ljude!

Politika

(FOTO) STIGLA NOVA VOZILA ZA VATROGASCE! Stefanović: Ponosan sam kako ovi momci i devojke štite ljude!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas u Pančevu da će ove godine Sektor za vanredne situacije dobiti najveći broj novih vatrogasnih vozila u poslednjih desetak i više godina, što će doprineti još efikasnijem radu vatrogasaca-spasilaca

- Pored 47 vatrogasno-spasilačkih kamiona koji su do sada isporučeni, očekujem da tokom ove godine stigne još 17, a nakon toga, početkom naredne godine, još devet novih kamiona - rekao je Stefanović, prilikom primopredaje 93 vozila koja je Ministarstvo nabavilo za potrebe vatrogasno-spasilačkih jedinica u Srbiji. 

Foto: MUP Srbije

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, ministar je naglasio da će ovo biti godina u kojoj se najintenzivnije investira u Sektor za vanredne situacije.

Foto: MUP Srbije

- Među vozilima koja će danas biti raspoređena u vatrogasno-spasilačke jedinice širom Srbije, nalaze se prevashodno terenska i putnička vozila, ali i dve auto-cisterne od 3.000 litara, koje će biti korišćene za gašenje požara i prilaz nepristupačnim terenima gde je građanima potrebna pomoć - precizirao je Stefanović.

Foto: MUP Srbije

On je istakao da je ponosan na rezultate rada pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica koji su od početka godine spasili 1.000 ljudi i imali 21.574 intervencije. 

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

- Ponosan sam kako ovi momci i devojke štite ljude, koliko su hrabri u suočavanju s požarima i poplavama i želim da građani Srbije znaju da o njima brinu sposobni profesionalci - rekao je Stefanović.

Foto: MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

On je dodao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti intenzivno da investira u vatrogasno-spasilačke jedinice, kako bi one imale sve što je potrebno da svoj posao rade na najbolji mogući način.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lela

pre 4 godine

Ma bravo bre, svakim danom sam sve vise uz naseg predsednika jer on svakim danom pokazuje da je vredan toga.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija