• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rts

20.08.2019

17:09

LAZANSKI O SASTANKU GODINE U NJUJORKU: EU pokazala NEMOĆ, Vučić jednu stvar treba da kaže Pompeu! AMERIKA INSISTIRA NA NASTAVKU DIJALOGA!

Politika

LAZANSKI O SASTANKU GODINE U NJUJORKU: EU pokazala NEMOĆ, Vučić jednu stvar treba da kaže Pompeu! AMERIKA INSISTIRA NA NASTAVKU DIJALOGA!

Podeli vest

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski kaže da je današnji susret predsednika Aleksandra Vučića sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom veoma značajan

- Dobro je biti u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine UN, razgovarati sa svim faktorima koji kreiraju svetsku politiku, upoznati i upozoriti ih na sve što se zbiva na Kosmetu - smatra Lazanski.

Miroslav Lazanski je istakao da je to što Amerika organizuje ovakve susrete dokaz da insistira na nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

- Time što Amerika insistira na takvim susretima samo pokazuje da za njih bez obzira što deklarativno ambasadori Amerike i u Beogradu i u Prištini kažu da je proces nezavisnosti Kosova završena stvar, ovo pokazuje da ipak nije završeno - smatra Lazanski.

Foto: printscreen youtube

- Čim Amerika insistira da se dijalog Beograda i Prištine nastavi i čim Amerikanci organizuju ovakve susrete to pokazuje da ima prostora za neku vrstu rešenja koje bi bilo prihvatljivo i za Beograd - dodao je Lazanski.

(VIDEO) LAZANSKI NA PINKU: Prethodna vlast je od naše rečne flotile napravila cirkus - SADA PONOVO IMAMO NOVE BRODOVE I NAORUŽANJE!

 

Istakao je da je status Kosova, bez obzira na jednostrana priznanja, regulisan Rezolucijom 1244, a to se može promeniti samo uz saglasnost članica Saveta bezbednosti UN i da to moraju da odobre Velika Bitanija, Francuska, Kina, Amerika i Rusija.

- Bez te saglasnosti nema promene Rezolucije 1244, a onda formalno-pravno ni promene statusa - naveo je Lazanski.

Ukazao je da je dobro biti u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine UN i razgovarati sa svim faktorima koji kreiraju svetsku politiku.

Foto: Rojters

- Dobro ih je upoznati i upozoriti oko svega onoga što se zbiva na Kosmetu, tako da je to još jedna prilika da mnoge zemlje koje su požurile da priznaju Kosovo da malo i razmisle i eventualno reteriraju - tvrdi Lazanski.

Na pitanje da li se sedište dijaloga Beograda i Prištine zaista pomera od EU prema velikim igračima, Lazanski kaže da se pomera jer je Evropska unija pokazala svoju nemoć.

TRAMP IMA NOVI PLAN ZA KOSOVO! Pompeo pozvao Vučića u Njujork! Predsednik Srbije u veoma važnoj poseti Americi!

 

- Imali su dovoljno vremena da se dokažu, nisu mogli čak da nateraju Prištinu ni oko tih taksi. Bilo koja krizna situacija koja se dogodila na prostorima Kosmeta Evropska unija nije uradila ništa. Stalno se ide ka toj vrsti ujednačavanja obe strane, poziva se i Beograd i Priština, pri tome jasno je ko je glavni uzročnik svih problema u južnoj srpskoj pokrajini - naglasio je Lazanski.

Foto: Printscreen You Tube

Komentarišući odluku SAD i Velike Britanije da njihovi predstavnici izađu iz kosovske agencije za imovinu, Lazanski kaže da je "očito da predstavnici Velike Britanije i Amerike u Prištini imaju na licu mesta sve mogućnosti da se uvere da li u toj vrsti privatizacije ima nepoštenih igara".

- Verovatno nisu spremni da oni budu neka vrsta pokrovitelja svemu tome i neka vrsta fasade svemu onome što se zbiva. Pretpostavljam da su svesni da je mogućnost da se neka fakta o svemu tome pojavi u nekom zapadnom mediju i onda se stvara afera koja poprima jednu vrstu lavine kojom će biti zahvaćeni diplomatski službenici te dve zemlje u Prištini, ali i njihovi šefovi u matičnim državama - zaključio je Lazanski.

BONUS VIDEO: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 4 godine

LAZANSKI BACAS PRASINU U OCI DOSTA TE JE VISE PO MEDIJIMA COVECE ODI U RUSKU AMBASADU I TAMO TE NE BIH STAVI O JER SI SPIJUN ZAPADA.NEMA DRUOGGO DOGOVORA TO JE PRIZNAJE KOSOVA PO REZULUCIJI 1244 KOSOVA JE U SRBIJI TO STO SIPTARI NECE PRIZNATI NEK IDU U EVROP U I ALBANIJU ZIVETI SVAKI DRUGI DOGOVOR JE CEPANJE SRBIJE TO JE MEDUNARODNA ZAJEDNICA NAPRAVILA 1244 DA JE KOSOVO U SRBIJI PA VATIKAN I AMERIKA SIPTARIMA NAREDILI POSTAVI DRZAVU NELEGALNU U SVETU NEK AMERIKA I EU POVUCE PRIZNANJ DRZAVE NEPOSTOJECE PO O UN NJIHOV PROBLEM I DOSTA TIH LAZI KOSOVO JE PRIZNALO 100 DRZAVA DA JE BILI BI U UN I NEMA VEZE DAL BIH IH SRBIJA PRIZNALA KAO BIH VECINA SVETA PRIZNALA PO MEUDNARONOM PRAVU NEKU DRZAVU INEK TO PRESTANU LAGATI MEDIJI USRBIJI NIJE IH PRIZNALO SVET 170 DRZAVA VEC ZAPAD 7 % SVETA I NEK JEDNOM SE SHVATI ZAPAD NIJE VECINA SVETA VEC 7 % SVETA GDE OVAJ GOVNAR MEDU TE FASISTE HOCE ICI U EU A NECE NIKAD

21VEK

pre 4 godine

Hrvati nikada ne lažu pa ni kada bi trebali! Očistili su srpsku vojsku sa Austrougarima i iz Beograda pa iz cele Srbije pa jadna pobegla sve do Grčke do Krfa šta sada tužno peva i kmeči Tamo daleko a posle se vraćali sa Saveznicima i čak "pobedili" pa dobili za nagradu Jasenovac i logore... Večernjilist.hr POHOD NA SRBIJU (1) Osijek je slavio dva dana, a Zagrepčani su skandirali: 'Marš, marš – Beograd je naš!'

dragan

pre 4 godine

Gosp Lazanski nisam cuo da ste IKADA pominjali da Rusija treba da se umljuci u ovu Kosovsku zavrzlamu......A sad ste tamo ambasador... malo cudno zar ne ??

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija