• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.08.2019

22:32

ĐILAS ZABRANIO SERGEJU DA GOSTUJE NA TV N1?! Šokantna optužba lider PSG  na račun tajkuna!

Politika

ĐILAS ZABRANIO SERGEJU DA GOSTUJE NA TV N1?! Šokantna optužba lider PSG na račun tajkuna!

Podeli vest

Sergej Trifunović osumnjičio Dragana Đilasa da kontroliše TV N1 i poručio da će 'neki uskoro morati da se bore' i za tu televiziju! * Svi rade protiv mene, tvrdi Trifunović

Lider Saveza za Srbiju, tajkun Dragan Đilas zabranio je, po svemu sudeći, šefu Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeju Trifunoviću da gostuje na TV N1!

Ova šokantna optužba na tajkunov račun dolazi upravo od Trifunovića, koji je na društvenim mrežama poručio da će 'uskoro morati da se bori i za TV N1'! Trifunović je napisao da Đilas zajedno sa Jugoslavom Ćosićem vodi uređivačku politiku i namerno izostavlja druge opozicione partije, gurajući u prvi plan samo SZS.

Nervozni zbog izbora

Sve je počelo nakon što je TV N1 objavila da je ceo SZS napustio sastanak opozicije i vlasti na Fakultetu političkih nauka, iako su okrugli sto napustili samo lider Dveri Boško Obradović i potpredsednik Jeremićeve Narodne stranke Miroslav Aleksić. Reagujući na negodovanje opozicionih tviteraša da TV N1 namerno izostavlja druge opozicione partije, Trifunović je u nekoliko poruka objasnio o čemu je konkretno reč.

"Mislim da bi trebalo, Dragane Đilase, da porazgovaraš sa Jugoslavom Ćosićem. Ili to namerno radi, da baci omrazu u narodu, ili... Dobro RTS, nego ćemo mi neki morati uskoro da se borimo za N1. Mislim da svi rade protiv mene", napisao je Trifunović na Tviteru, koji je tako potvrdio da tajkun direktno utiče na uređivačku politiku TV N1 i bira podobne goste.

Vladan Glišić
Srpski patriotski savez

Problem medija nije samo odnos vlast - opozicija, već odnos medija prema raznim činiocima unutar opozicije. Treba nam ozbiljna društvena reforma medija koja će imati fer odnos prema raznim strankama.

I dok se Đilas nije oglašavao, politikolog Jelena Vukoičić kaže da nervoza u redovima opozicije raste kako se približavaju parlamentarni izbori.
- Postaje sve očiglednije da će opozicione stranke i na tim izborima, kao i na više prethodnih, doživeti debakl. Njihove međusobne konflikte treba posmatrati i u svetlu činjenice da se svi zajedno bore za relativno mali deo biračkog tela, što samo pojačava netrpeljivost i sukobe - naglašava Vukoičićeva.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da se pre ili kasnije moralo ovako desiti.
- Nesloga je posledica Đilasove sulude bojkotaške logike, koja je destruktivna po opoziciju, njegove autoritarnosti i dila sa Ćosićem da glumataju 'revolucionare'. Od pakta TV N1 i Đilasa propagandno će stradati opozicija. Njihovo biračko telo izgubiće motivaciju da glasa zbog stalnih svađa, sukoba, pretnji i optužbi. Đilasu ovo nije prvi put da nastupa preterano žustro, jer je on posle Tadićevog poraza prilično urušio DS, tako da su jedva prešli cenzus 2014. i 2016. godine. Ko ne shvati štetnu logiku bojkota, lako će doživeti sudbinu političkog gubitnika. Ima mnogo političkih 'živih mrtvaca' među liderima opozicije - ističe Stanković.

Foto: Tviter

Mržnja ih okuplja

Poslanik SNS Aleksandar Marković, na drugoj strani, kaže da je sada potpuno očigledno da se opozicioni lideri međusobno mrze.
- Tu niko ni sa kim ne može normalno da razgovara, a kamoli nešto drugo. Jedino što ih okuplja jeste bolesna mržnja prema Vučiću i SNS. Ne čudi me Trifunovićeva tvrdnja da mu je Đilas zabranio gostovanja na N1, jer znamo da Đilas ne trpi odstupanje od njegovih direktiva. Umislio je da je apsolutni gospodar u opoziciji i svako ko ne misli kao on automatski biva označen kao neprijatelj. Ne smem ni da zamislim kako bi izgledala Srbija kada bi je Đilas i ekipa vodili - zaključuje Marković.

VUČIĆ: Izvinjavam se Jezdiću, Joksimoviću i Bregoviću što su pretrpeli linč jer su pohvalili otvaranje autoputa!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VamTam

pre 4 godine

Tifunoviću, mnogo si bitan pa te sabotiraju ?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija