• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tv Pink

23.08.2019

10:48

(VIDEO) STEFANOVIĆ: Kosovo ne sme da uđe u Interpol, borićemo se do poslednjeg trenutka!

Politika

(VIDEO) STEFANOVIĆ: Kosovo ne sme da uđe u Interpol, borićemo se do poslednjeg trenutka!

Podeli vest

Priština sprovodi istu taktiku kao i ranije - podmićuje zemlje kako bi uspela da uđe u Interpol, ocenio je ministar Stefanović gostujući u Novom jutru TV Pink

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović upitao je sve zemlje koje govore o tome da ponovo treba razmatrati prijavu za prijem Kosova u Interpol, "šta se promenilo od novembra" prošle godine kada Kosovo nije primljeno u tu organizaciju. 

- Odluka koja je donesena je validna, i ne razumem zašto žele da to promene. Naš cilj je sve ubedimo u politčke, pravne i policijske razloge i da to ne sme da se desi. Moramo da sprečimo politizaciju policijske organizacije kakva je Interpol – ocenio je Stefanović.

Stefanović je u Novom jutru rekao da je prošla sednica održana 20. novembra i naglasio da je Beograd već narednog dana odmah započeo novu rundu razgovora. Kako je istako, cilj tih razgovora bio je da ne dođe do prijema Kosova u Interpol.

On je kazao da će Srbija razgovarati sa svakom državom, iznositi argumente i osloniti se na prijatelje i da će istaći "pravne, političke i policijske razloge" protiv članstva Kosova. 

- U razgovoru sa tim ljudima, moramo da ih uverimo da je to loše za međunarodno pravo. Kosovo je deo naše teritorije nad kojom mi nemamo potpunu suverenost i svet mora to da zna – dodao je Stefanović.

Stefanović je rekao da se o vladavini prava i borbi protiv terorizma na Kosovu može govoriti samo u lošem svetlu i istakao da je veliki broj ljudi sa Kosova otišao da se bori za Islamsku državu.

On je zagovornicima prijema Kosova u Interpol zbog borbe protiv kriminala poručio da se protiv kriminala mogu boriti i oni koji nisu u Interpolu, a da Priština sa tom organizacijom ima kontakt preko Unmika. 

Međutim, ako se dogodi da Generalna skupština Interpola odluči da raspravlja o prijemu Kosova, Stefanović je kazao da će Srbija dati sve od sebe da do toga ne dođe.

- Ja ne želim da poverujem da je to moguće. Mi ćemo se boriti do poslednjeg trenutka – kazao je Stefanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija