• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

25.08.2019

16:16

VULIN: Republika Srpska prioritet spoljne politike Srbije!

Politika

VULIN: Republika Srpska prioritet spoljne politike Srbije!

Podeli vest

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas u Stričićima da će, sve dok Srbiju vodi Aleksandar Vučić, prioritet njene spoljne politike biti Republika Srpska i da se nikakve "Oluje", Jasenovci i Jadovno više neće ponoviti

Vulin je na tradicionalnom Kočićevom zboru u Stričićima istakao da Srpska nema svoju vojsku, ali da je ima srpski narod, i da niko ne sme ni da pomisli da se sa Srbima razgovara silom ili da mu padne na pamet da ponovi Jasenovac, "Oluju" i Jadovno, prenosi RTRS.

- Sve dok Srbiju vodi Vučić, Republika Srpska će biti čuvana i biće joj pružana pomoć - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Srbija ulaže u Republiku Srpsku, ne zato što ima obavezu prema Dejtonu nego što ima potrebu, ali joj je i od značaja da Srpska bude sigurna, stabilna i razvijena. 



Kako je rekao, ako su Srbi mirni, stabilni i sigurni, takav će biti i Balkan. 

- Mi smo, nažalost, svedoci da se pominju projekti ''Velike Albanije'', da se ponovo pokušava obnoviti to veliko zlo. Celom svetu poručujem da, ako na to budu zatvarali oči i ćutali, da treba da budu svesni njihove odgovornosti za zlo koje će proizaći iz tog projekta - rekao je Vulin. 

Kako je kazao, Srbija će učiniti sve da sačuva mir i ukazao da svako mora da zna da ono što se dopusti Albancima ne može da se zabrani Srbima, jer se ne može rešavati nacionalno pitanje Albanaca, a da se ne rešava nacionalno pitanje Srba. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Prioritet?Da im poklanjamo brojne naše milione evra?Da trpimo komandu njihovog lobija?Da im oni daju dvojno državljanstvo kako bi imali privilegije a nikakve obaveze? PS.Kada smo videli da Dodik glasa u Beogradu malo je reći da smo neprijatno bili šokirani!A već je dobio po nosu da više raboti u Srbiji nego tamo gde to treba a u Bosni?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija