• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.08.2019

11:30

PLASIRANJE LAŽNIH VESTI JE VEOMA OPASNO! Ministar Stefanović oštro osudio zloupotrebu imena predsednika Srbije!

Politika

PLASIRANJE LAŽNIH VESTI JE VEOMA OPASNO! Ministar Stefanović oštro osudio zloupotrebu imena predsednika Srbije!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je danas, povodom plasiranja lažne vesti da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodno rekao da Srbiji nisu potrebni takvi stručnjaci kao što je genetičar Miodrag Stojković, da se radi o klasičnoj zloupotrebi imena šefa države i da se nada da će brzo doći do onih koji su kreirali ovu lažnu vest kako bi se ustanovili njihovi motivi

 

Stefanović je, na pitanje novinara o slučaju te lažne vesti, koja je preko društvenih mreža deljena kao navodno Tanjugova informacija, podsetio da su u novije vreme u Srbiji plasirane više puta lažne informacije, navodeći kao primer "vest" na društvenim mrežama da je 3.000 mrtvih spaljeno u Obrenovačkoj elektrani, i slične izmišljotine.

- Mi ćemo od tužilaštva za visoko-tehnološki kriminal zatražiti da se utvrdi ko je kreirao vest - najavio je on.

Stefanović je ukazao da građani treba da budu svesni kolika je opasnost od lažnih vesti koje se pojavljuju i plasiraju sa ciljem nanošenja političke štete, satanizacije, da se politički deluje protiv nekog lažima.

Medije je zamolio da uvek provere sve informacije iz više izvora, jer nije svaka informacija koja se plasira istinita.

- Treba proveriti više izvora, kako bi se potvrdila sa sigurnošću informacija koja se objavljuje - poručio je Stefanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zorica

pre 4 godine

Naravno da nije predsednik covek koji ce da se bavi takvim stvarima.On se zalaze da se u Srbiju vrate i da rade za Srbiju svi vredni i posteni ljudi.

Nikola

pre 4 godine

Sta sve njima pada na pamet.,narod Srbije ne pada na te lazi vidi se cinjenicno stanje koje niko to ne moze osporiti

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija