• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.08.2019

13:34

PALMA: Srbija i Grčka nekim zemljama potrebne samo kad treba da reše svoj problem, a kad treba primeniti međunarodnu pravdu one se prave gluve!

Politika

PALMA: Srbija i Grčka nekim zemljama potrebne samo kad treba da reše svoj problem, a kad treba primeniti međunarodnu pravdu one se prave gluve!

Podeli vest

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik, predsednik Skupštine Grada Jagodina i počasni konzul Grčke u Srbiji danas u Solunu sastao se sa Teodorosom Karaogluom zamenikom ministra unutrašnjih poslova Grčke (zaduženim za Makedoniju i Trakiju)

 

Na sastanku sa Teodorosom Karaogluom zamenikom ministra unutrašnjih poslova Grčke (zaduženim za Makedoniju i Trakiju) Dragan Marković Palma je rekao da su nekim zemljama Srbija i Grčka bile dobre samo dok su one bile dobri domaćini azilantima. Međutim Angela Merkel se preračunala oko broja azilanata pa bi sada htela da ih vrati u zemlju porekla, što znači da bi Srbija i Grčka opet bile zemlje za tranzit azilanata. Izgleda da Srbija i Grčka trebaju nekim zemljama samo kada preko njih treba da reše svoj problem. A kada treba da se poštuje međunarodno pravo i pravda pogotovu kada je u pitanju Srbija, te države se prave gluve.

Marković je rekao da je Grčka prijateljska zemlja Srbiji, da nije priznala nezavisnost Kosova.


- Siguran sam da će Grčka podržati Srbiju i glasati protiv članstva Kosova u INTERPOL i UNESKO i da će kao država članica EU zatražiti od svojih prijatelja da učine isto - rekao je Marković.

On je istakao da albanci svojom velikoalbanskom politikom ne ugrožavaju samo Srbiju već i Grčku.

- Albanci bi da uzmu malo od Grčke, malo od Crne Gore i Severne Makedonije i mnogo od Srbije.
Ramuš Haradinaj je pozvan u Hag u sud formiran za zločine počinjene nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Dozvolili su mu da se brani ćutanjem. Pa nije Haradinaj optužen da je ukrao traktor, već je optužen za ubistva velikog broja Srba u kojima je lično učestvovao kao i za trgovinu ljudskim organima. On ima i ličnu i komandnu odgovornost za zločine nad Srbima na prostoru KiM. A samo Srbima je suđeno po komandnoj odgovornosti. U ostalom o tome govori i Dik Marti u svojoj knjizi kao i mnogi drugi bivši međunarodni zvaničnici - rekao je Palma.

Foto: Informer

Zamenik ministra Teodoras Karaoglu se zahvalio predsedniku Markoviću zbog činjenice da iz godine u godinu sve veći broj srpskih turista posećuje Grčku i da će u februaru uzeti učešće na Sajmu turizma u Beogradu.

Karaoglu je rekao da Grčka podržava Srbiju na evropskom putu a njegovo ministarstvo sarađuje sa Srbijom najviše kroz Intereg projekte.

U delegaciji koju je predvodio Dragan Marković Palma bili su i ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević, Dragomir Karić, narodni poslanik i zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije, Goran Milosavljević načelnik Pomoravskog okruga, potpredsednici Jedinstvene Srbije Nenad Filipović i Dejan Manić, Nikola Radosavljević predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini i Života Starčević, portparol Jedinstvene Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija