• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.08.2019

14:22

VUČIĆ RAZOTKRIO TAJKUNA: Četiri najveće Đilasove firme zaradile 619 miliona evra dok je bio na vlasti!

Politika

VUČIĆ RAZOTKRIO TAJKUNA: Četiri najveće Đilasove firme zaradile 619 miliona evra dok je bio na vlasti!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su četiri najznačajnije kompanije u vlasništvu Dragana Ðilasa - Multikom grupe, Dajrekt medije, Emoušn prodakšn i Ovejšn B.B.D.O u periodu dok je on bio na vlasti ostvarile prihod od 619.688.269 evra

 

On je rekao da je poslovni prihod tih kompanija od 2000. do 2003. godine, kada se vratio iz Češke, bio ukupno dva miliona evra, a neto dobit 620.000 evra, te dodao:

- Sa Ðilasovim dolaskom na vlast ti prihodi drastično rastu.

Vučić je pokazao i grafikon, na kojem se može uočiti drastična razlika u prihodima Ðilasovih firmi pre, za vreme i po silasku sa vlasti.

- Od 2004 do 2007. godine, kada Ðilas postaje vlast, prihod je bio 14.310.191.000 dinara ili 179.012.542 evra, a neto dobit 27.759.000 evra za samo tri godine, kada je varao narod da se bavi "VC-ima", podizao popularnost i punio svoje džepove - rekao je Vučić.

Dodaje da su od 2008. do 2012. godine prihodi te četiri firme bili 32. 782.416.000 dinara, što je 332.133.257 evra.

- Sa gubitkom vlasti, prihodi Ðilasovih firmi rapidno padaju, te su tako od 2012 -2014. bili 12 milijardi dinara ili 106 miliona evra.

VUČIĆ ĐILASU: Ne plašim se ja vas tajkuna! Pobeđivaću vas istinom, pravom i pravdom, a ne diktaturom koju biste da uvedete!

Predsednik naglašava da je poslovni prihod te četiri kompanije u vlasništvu Dragana Ðilasa od 2000. godine bio 619.688.269 evra.

- A on sve vreme na vlasti radi za platu od 100.000 dinara koju daje u humanitarne svrhe. Priznata neto dobit je 105.671.000 evra - rekao je Vučić.

- Ovo sve govori i svima je sve jasno - primetio je predsednik.

Tajkuni neće više voditi i pljačkati ovu zemlju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da tajkuni neće upravljati i pljačkati zemlju i da će država raditi svoj posao, a nadležni organi svoj.

Odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa tvrđanjama Dragana Ðilasa o njegovoj umešanosti u procesuiranje zaposlenih na RTS-u i u Ðilasovoj nekadašnjoj komaniji "Dajrekt medija", Vučić je podsetio da niko nikada koga je država optužila nije priznao da je kriv.

- Je l' ste čuli da je iko ikada koga je država optužila rekao ''ja sam kriv''. Ja to još nisam video, što to očekujete od ovih malih političara - rekao je Vučić.

On je naglasio da nadležni organi svoj posao rade, a država svoj, i dodao: "A, to da će tajkuni upravljati ovom zemljom i da nastave da je pljačkaju - taj film neće da gledaju".

Vučić je na pitanje televizije N1 zašto je juče nakon hapšenja izostalo oglašavanje tužilaštva, dok su stigle reakcije iz SNS - od Marije Obradović i ministra Nebojše Stefanovića koji je iznosio detalje iz istrage, ukazao da je Stefanović po sluzbenoj dužnosti upoznat sa slučajem, jer je MUP sprovodio istražne radnje po nalogu tužilaštva.

Inače, Tužilaštvo za organizaovani kriminal oglasilo se juče u dva navrata ovim povodom, o čemu je Tanjug izveštavao, a Stefanović je na konferenciji za novinare čitao detalje iz krivične prijave koju, inače, sastavlja policija.

Predsednik je, odgovarajući na pitanje, rekao da može da prihvati svu "krivicu" za državne organe što su sa nečim upoznati i što su pet minuta ranije nekog o nečem obavestitli, napominjući da to mora da se promeni u budućnosti.

- Sasvim sam ozbiljan, ali neću to da merim sa stepenom zločina i krađe od 500 ili 600 miliona evra - odgovorio je predsednik, napominjući da ne zna detalje sa konferencija Obradovićke i Stefanovića.

- Marijinu konferenciju nisam video, a Nebojšinu sam video na nekim vestima, možda nisu krivi ništa, ako jesu tu nema tolerisanja.I ja sam tako nekoliko puta istrčavao sa određenim stvarima i svaki put kažem kažem ''kriv sam, izvinite ljudi''. Ali ja nisam ukrao 500 miliona", zaključio je Vučić.

On je pojasnio da je sistem napravljen tako da su kontrolisali sve - od kablovskih kanala, javnog servisa, proizvodnje i kupovine programa, kupovine i prodaje sekundi i da je apsolutni monopol bio u svim sferama.

- Sada kada se taj kriminalni lanac konačno seče, naravno da će svi tajkunski lobiji da skoče i da kažu ''ti si Vučiću psihopata'' - rekao je predsednik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija