• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

29.08.2019

21:43

GAK: Bivša vlast nema legitimitet da priča o brizi za decu!

Politika

GAK: Bivša vlast nema legitimitet da priča o brizi za decu!

Podeli vest

Član Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Beogradu Slavko Gak izjavio je da predstavnici, kako je rekao, bivše vlasti nemaju legitimitet da pričaju o problemima brige o deci u Srbiji, jer smatra da je kod njih interesa Srbije, najmanje

 - Videli su građani kako vi vodite brigu o deci. Videli su na nezakonito uvećanim računima za vrtiće koje ste im dostavljali, videli su po nekvalitetnim, nebezbednim školama koje ste im sklepali da biste se slikali na otvaranju. Videli su to po vrtićima bez kanalizacije, po preskupim zakupima koje ste plaćali novcem iz njihovih džepova - napomenuo je Gak, prenela je služba za informisanje SNS Beograd.

Gak dodaje da je aktuelna gradska vlast samo u gradu Beogradu budžet za obrazovanje i dečju zaštitu udvostručila, pa je sada 190 miliona evra, dok se u periodu bivše vlasti, prema rečima Gaka, izdvajalo 87 miliona evra.

- Besplatne udžbenike dobiće i ove godine oko 84.000 učenika, a u poslednje četiri godine Vlada Srbije je izdvojila 2,5 milijardi dinara za njih - istakao je Gak.

Gak se posebno obratio šefu odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikoli Jovanoviću navodeći da je prethodna vlast imala priliku da pokaže iskrenu brigu za decu.

- Da se iskreno brinete o deci, o uslovima u kojima borave u predškolskim ustanovama, o uslovima u kojima uče u školama, odavno biste se za njih pobrinuli. Imali ste svoju priliku. Propustili ste je i sada pustite ljude koji umeju i žele da to rade - zaključio je Gak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija