• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.08.2019

08:42

ÐURIĆ PODSEĆA NA STRAŠNU ISTINU: Ne zna se sudbina 4.000 nestalih Srba!

Politika

ÐURIĆ PODSEĆA NA STRAŠNU ISTINU: Ne zna se sudbina 4.000 nestalih Srba!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić poručio je danas da srpski narod Međunarodni dan nestalih lica obeležava sa najvećom tugom i pijetetom, jer se do danas ne zna sudbina još gotovo četiri hiljade Srba nestalih tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji

 

- Skrećem pažnju međunarodnoj i domaćoj javnosti da je nakon sukoba na Kosovu i Metohiji nerasvetljena sudbina 1.653 ljudi, kako Srba, tako i Albanaca, i pripadnika drugih naroda - istakao je Ðurić u saopštenju.

On je naveo da je utvrđivanje istine o tome šta im se dogodilo obaveza čitavog društva, srpskog i albanskog, jer bez toga stranice tragične istorije, obeležene neprijateljstvom, stradanjima i patnjama, neće moći da budu zatvorene.

- Bol porodica nestalih ne sme da bude talac nerešenih i neskladnih političkih odnosa, a iskrenije i bolje angažovanje političkih elita na rešavanju ovog problema jeste jedan od načina za izgradnju povrenja i budućih međunacionalnih odnosa na Kosovu i Metohiji koji će biti zasnovani na saradnji i prijateljstvu, a ne na mržnji i nepoverenju - naglasio je Ðurić.

On je istakao da će Srbija, bez ikakve zadrške, nastaviti da čini sve kako bi se sudbina nestalih, bez obzira na nacionalnost, rasvetlila, a njihovim porodicama omogućilo da svoje bližnje ožale na dostojanstven način.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija